‘Ik vond mezelf maar dom’

Haar strijd met anorexia is door de jaren heen veel in het nieuws geweest. Aan de vooravond van haar 40e verjaardag spreekt kroonprinses Victoria van Zweden nu eerlijk over haar ziekte.

Een levenslange worsteling is het voor kroonprinses Victoria, die volgend weekend 40 wordt. Ze heeft nog altijd last van angstaanvallen rondom haar anorexia. Twintig jaar geleden kondigde het paleis aan dat ze aan de ziekte leed, nadat er foto’s in de pers verschenen waarop Victoria ontzettend dun was.

Angstaanvallen
Inmiddels is ze twintig jaar, een lieve echtgenoot en twee kindjes verder, maar zegt ze nog altijd te leven met angstaanvallen. Met anorexia zelf worstelt ze niet meer, zei ze ook tijdens een interview op het Zweedse SVT.

Lees ook: prins Daniel in tranen

Niet door royal-bestaan
“Ik heb een soort faalangst die er nog steeds zit”, vertelde de prinses openhartig. “Maar tegenwoordig heb ik wel manieren geleerd om daar beter mee om te gaan.” Ze gelooft heilig dat ze dezelfde problemen zou hebben als ze geen royal was. Victoria: “Er zijn net zoveel redenen om je slecht te voelen als er mensen zijn.”

Voor Victoria zat het jarenlang vast op haar figuur en op haar dyslexie. “Ik vond mezelf maar dom en traag”, zegt ze hierover. Na een behandeling in de VS ging het beter met de prinses. Ook haar ontmoeting met personal trainer Daniel – nu haar echtgenoot – hielp enorm.


Hoofdfoto: kungahuset.se

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...