UPDATE: Reactie Koning Willem Alexander op het nieuws dat kroonprinses Amalia haar middelbare schooltijd zou willen afmaken in China. 

Onze koning ging van 1983 tot 1985 naar een school binnen dezelfde organisatie (UWC) in Wales. Amalia (14) zou haar oog nu hebben laten vallen op China, volgens de Telegraaf. Ze volgt al een paar jaar Chinese les op school.

Inmiddels is dit gerucht door de koning zelf naar het rijk der fabelen verwezen: "Ik kwam woensdag uit Korea, landde in Parijs en zag het nieuws. Ik was heel verbaasd. Dus ik dacht: laat ik even Amalia bellen om te kijken of het waar is of niet, want misschien had ze iets geregeld.

Ik kende het verhaal nog niet," reageerde Willem-Alexander op het nieuws. Zij heeft er heel hard om gelachen. Het is absoluut niet waar. Ik verwijs het terug naar de dikke duim waar het uit gezogen is", aldus de verbaasde vader. "Het is een totaal onzinverhaal", voegde hij er aan toe.

Het oorspronkelijke bericht:

In het diepste geheim
Ook haar ouders hebben iets met China, dat blijkt wel uit de drie staatsbezoeken van de laatste paar jaar. Vorige week nog waren Willem-Alexander en Máxima samen in China. Wellicht ook om (tussen hun loeidrukke schema's door) in het diepste geheim een kijkje te nemen bij Amalia’s school van keuze?

Andere kant van de wereld
Dat is het UWC Changshu, zo’n beetje aan de andere kant van de wereld. Een school met ongeveer 450 leerlingen van allerlei nationaliteiten, met een koninklijk tintje ook nog: koningin Noor van Jordanië zit er in het bestuur.

Privacy
Of en wanneer Amalia daadwerkelijk naar China vertrekt (ze zit nu in de derde klas) in de komende jaren is nog de vraag: de RVD reageert niet op de verhalen, en het is de verwachting dat ze dat ook niet gaan doen, om Amalia’s privacy zoveel mogelijk te beschermen.

Beeld: Hollandse Hoogte/RVD/Erwin Olaf

 

Stop met wat je aan het doen bent. Wij hebben namelijk het geheim voor de perfecte highlighter gevonden. Nou ja, Daniel Martin, de make-upartiest van Meghan Markle dan.

En echt een gouden tip kunnen we wel zeggen.

Natuurlijk glow

Daniel gebruikt namelijk niet zomaar even een highlighter, hij creëert het effect met een specifiek verzorgingsproduct. Een product waar Meghan een prachtige glans van in haar gezicht krijgt.

Eucerin

Hij heeft het over de crème Aquaphor van het merk Eucerin, waar overigens ook actrice Jessica Alba fan van is. Daniel gebruikt het op de plekken in het gezicht waar je wil highlighten. "Ik breng het aan op alle hoge punten van het gezicht. Het is vooral mooi voor op foto's", zo verklapt hij aan E! News.

Kopen

Het fijne is dat deze crème gewoon bij de drogist te vinden is. Je koopt hem hier voor 9 euro.

Bron: E! News Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Willem-Alexander en Máxima zijn in Londen, en daarvoor wordt flink uitgepakt door de Britse royals.

De Oranjes werden vanochtend feestelijk ontvangen door prins Charles en Camilla, en worden straks verwelkomd door koningin Elizabeth en prins Philip. Dat is een unicum aan het worden: de man van de koningin is sinds vorig jaar met pension, en rukt nog maar zelden uit voor officiële aangelegenheden. Voor Willem-Alexander en Máxima maakt hij een uitzondering.

De nieuwste foto's vanuit Londen volgen!

Na het eerste fotomoment in de Nederlandse residentie is het tijd voor een ceremonie op Horse Guards Parade, waarbij de koningin haar Nederlandse tegenhangers officieel welkom heet. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen (zie hieronder). Wat ze daar onder draagt (ook Claes?) zullen we nog even moeten afwachten.

Slapen op het paleis

Er wordt na deze plechtigheden geluncht op Buckingham Palace (waar de Oranjes vannacht ook slapen), waarna onze koning en koningin naar een expositie in de Picture Gallery gaan en een krans leggen bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Daar staat ook een rondleiding op het programma.

De rest van de dag zit al even afgeladen vol, want aansluitend houdt koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het koninklijk paar met een aantal parlementariërs. Dan is het hup, naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla worden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Allemaal in de grime

Daarna begint de aankleedmarathon van de royals, die zich om 21.00 uur onze tijd op Buckingham Palace melden voor een staatsbanket. Met naast Elizabeth, Charles en Camilla (Philip is geen zekerheidje) óók Will en Kate in de gelederen. En aangezien Willem-Alexander en Máxima de guests of honor zijn, is ook schoonzus Mabel - die natuurlijk in Londen woont - van harte uitgenodigd.

De Stuart

Dat ons heel wat pracht te wachten staat is een zekerheidje. Zeker nu rondzoemt dat Máxima misschien wel het beroemde Stuart-diadeem inclusief het pronkstuk de Stuart-diamant (à bijna veertig karaat) uit de kast trekt. Die werd in 1972 voor het laatst in zijn volledigheid gedragen, door koningin Juliana tijdens een bezoek aan Buckingham Palace.

Máxima droeg het diadeem onlangs in Luxemburg (zie hierboven), maar dan wel zonder die grote diamant. Is vanavond de avond dat hij dan eindelijk in zijn totaliteit uit de kast komt? Veel insiders durven er geld op in te zetten. Wij zitten er klaar voor!

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws rondom het staatsbezoek!

Bron outfit: Modekoninginmaxima.nl Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in