Nu Meghan bij Harry in is getrokken, is het nóg drukker geworden op de gronden van Kensington Palace. Waar heel veel royals samengepakt wonen.

Kensington Palace is wat je noemt een hotspot als het gaat om de Britse royal family. Ooit was het ’t thuis van koningin Mary (die het paleis ooit kocht), koningin Victoria werd er geboren, prinses Margaret woonde er met haar man en kinderen, en Charles en Diana trokken erin na hun huwelijk. Zij bleef er ook na de scheiding wonen, tot aan haar dood.

Drukte
Maar ook tegenwoordig is het een royale drukte, bij het paleis in Hyde Park. William en Kate wonen er met hun twee – en straks drie! – kinderen, Harry en Meghan wonen er met haar hondje… en dat is nog maar het begin. Alle royals met KP als adres op een rij.

William en Kate – Apartment 1A
Woonden sinds 2013 al parttime in het paleis, maar keerden in september 2017 definitief terug naar Londen toen prins George naar de basisschool moest.

Harry en Meghan – Nottingham Cottage
Sinds 2012 de thuisbasis van Harry, maar nu definitief bachelor pad-af. Dit bescheiden huisje met twee slaapkamers blijft vermoedelijk hun thuisbasis tot er babynieuws komt. Harry zou zijn oog al hebben laten vallen op het appartement naast dat van zijn broer en schoonzus.

Prins en prinses Michael of Kent – Apartment 10
De neef van koningin Elizabeth mocht lange tijd op kosten van de queen in het paleis wonen, maar sinds 2010 moeten hij en zijn echtgenote gewoon huur betalen. Prijzig, want zo’n royaal appartement kost 120.000 pond per jaar.

Prins Edward en Katharine – Wren House
Nog een neef van de queen, en tevens de voorzitter van de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Prins Richard en Brigitte – Apartment 1
Jawel: alweer een neef van Elizabeth. Richard volbracht lange tijd koninklijke taken, maar is tegenwoordig (op zijn 82e) lekker met pensioen. Overigens is zijn thuis, Apartment 1 dus, het huis waar Harry op schijnt te azen.

Prinses Eugenie – Ivy Cottage
Helemaal duidelijk is het niet of de kleindochter van de koningin al in de cottage is getrokken, want er was wat waterschade en ophef over wie daarvoor moest betalen. Maar naar het schijnt heeft de prinses haar gedeelde appartement met zus Beatrice in St. James’ Palace verruild in de hoop straks met haar vriend Jack te trouwen – en met hem te gaan samenwonen.

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in