Vijftig jaar geleden op 17 april 1968 zag Prins Maurits, voluit Maurits Willem Pieter Hendrik, Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven, in Utrecht het levenslicht.

De oudste zoon van Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven is een van de meest toegankelijke leden van het koningshuis. Dit zijn de leukste foto’s.

De officiële geboortefoto van prins Maurits. 


Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven staan met de kleine prins Maurits bij het doopfont in de Grote Kerk, waar prof. Dr. H. Berkhof de doop  verricht.


Tijdens deze viering van Koninginnedag op paleis Soestdijk in 1969 is hij 1 jaar oud.

Qua leeftijd ontlopen Prins Maurits en Willem Alexander elkaar niet zo veel. De neefjes kunnen het goed met elkaar vinden.

Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven met prins Maurits op vakantie in Porto Ercole in het Italiaanse vakantieverblijf  “De Gelukkige Olifant.”


In Zell am See ging het gezin graag op wintersport. Prins Maurits, een sportieve jongen, genoot met volle teugen. Hier is hij 8 jaar oud.Heel het ouderlijk gezin van Maurits met Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet en zijn broertjes prins Bernhard, prins Floris en prins Pieter Christiaan.


In 1987 treedt hij toe tot het Korps Mariniers in Rotterdam.

De prins is altijd wel in voor een geintje en is daardoor een graag geziene gast op Koninginnedagen. Voor een potje touwtrekken of een selfie is hij wel te porren.


Op 30 mei 1998 treedt hij, in Apeldoorn,  in het huwelijk met Marilène van den Broek. 


Met de geboorte van zijn dochter Felicia Juliana Benedicte Barbara is het gezin compleet. Felicia heeft een oudere zus, Anna uit 2001, en een oudere broer, Lucas uit 2002. De achternaam van de kinderen is Van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven. 

Een titel zit er niet in, Maurits heeft alleen de niet-erfelijke titel van prins. Op het moment dat zijn neef Willem-Alexander de troon besteeg, viel Maurits af als lid van het Koninklijk Huis.Prins Maurits met zijn vrouw prinses Marilene en hun kinderen Lucas, Felicia en Anna in de tuin van paleis Het Loo in Apeldoorn.


Begin dit jaar ging het gezin naar een voorstelling van Introdans ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Prinses Margriet.

Beeld: ANP PHOTO BENELUX PRESS, ANP PHOTO ROYAL IMAGES 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in