Vijftig jaar geleden op 17 april 1968 zag Prins Maurits, voluit Maurits Willem Pieter Hendrik, Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven, in Utrecht het levenslicht.

De oudste zoon van Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven is een van de meest toegankelijke leden van het koningshuis. Dit zijn de leukste foto’s.

De officiële geboortefoto van prins Maurits. 


Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven staan met de kleine prins Maurits bij het doopfont in de Grote Kerk, waar prof. Dr. H. Berkhof de doop  verricht.


Tijdens deze viering van Koninginnedag op paleis Soestdijk in 1969 is hij 1 jaar oud.

Qua leeftijd ontlopen Prins Maurits en Willem Alexander elkaar niet zo veel. De neefjes kunnen het goed met elkaar vinden.

Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven met prins Maurits op vakantie in Porto Ercole in het Italiaanse vakantieverblijf  “De Gelukkige Olifant.”


In Zell am See ging het gezin graag op wintersport. Prins Maurits, een sportieve jongen, genoot met volle teugen. Hier is hij 8 jaar oud.Heel het ouderlijk gezin van Maurits met Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet en zijn broertjes prins Bernhard, prins Floris en prins Pieter Christiaan.


In 1987 treedt hij toe tot het Korps Mariniers in Rotterdam.

De prins is altijd wel in voor een geintje en is daardoor een graag geziene gast op Koninginnedagen. Voor een potje touwtrekken of een selfie is hij wel te porren.


Op 30 mei 1998 treedt hij, in Apeldoorn,  in het huwelijk met Marilène van den Broek. 


Met de geboorte van zijn dochter Felicia Juliana Benedicte Barbara is het gezin compleet. Felicia heeft een oudere zus, Anna uit 2001, en een oudere broer, Lucas uit 2002. De achternaam van de kinderen is Van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven. 

Een titel zit er niet in, Maurits heeft alleen de niet-erfelijke titel van prins. Op het moment dat zijn neef Willem-Alexander de troon besteeg, viel Maurits af als lid van het Koninklijk Huis.Prins Maurits met zijn vrouw prinses Marilene en hun kinderen Lucas, Felicia en Anna in de tuin van paleis Het Loo in Apeldoorn.


Begin dit jaar ging het gezin naar een voorstelling van Introdans ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Prinses Margriet.

Beeld: ANP PHOTO BENELUX PRESS, ANP PHOTO ROYAL IMAGES 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in