Iedereen mag shoppen in het kerstwinkeltje van Prins Charles’ thuisbasis Highgrove. Maar de door de prins goedgekeurde kerstcadeaus zijn niet voordelig.

De jaarlijkse online kerstshop van Highgrove Estate is vanaf deze week weer geopend, en dat betekent dat we lekker kunnen neuzen tussen de cadeautjes die vage kennissen dit jaar van Charles en Camilla in hun kerstsok krijgen.

Corgi-sokken
Sokken met Corgi’s (de favoriete hondjes van the queen) erop? Check. Charles’ favoriete gemberlikeur? Check. Kerstige manchetknopen? Checkerdecheck. Het kost allemaal een paar centen, maar dan heb je ook wat.

Alle ponden verzamelen
Die sokken koop je voor 15 pond, en voor 5 pond koop je een kerstbal, maar de prijzen lopen snel op. Voor het duurste item, een cadeaumand vol met alles van champagne tot chocolaatjes, betaal je bijna vierhonderd pond.


Voor het goede doel
Gelukkig is het allemaal voor een goed doel: alle winst van de Highgrove-producten wordt rechtstreeks gedoneerd aan The Prince of Wales’s Charitable Foundation waarmee talloze goede doelen worden gesteund.

Prinses Laurentien is één van de inspirerende sprekers van de Nouveau Matinee. Op 14 juni in het Concertgebouw te Amsterdam geeft ze een korte lezing. Daar kun je bij zijn.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

We zijn ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Bestel hier je tickets

En verder?

Succesvol fotografe Sacha de Boer vertelt hoe zij middenin een topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering gaat in gesprek met kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona over belangrijkste inzichten en gelukkig ouder worden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Er zijn beauty workshops door Sisley, zangeres Ntjam Rosie treedt op en filosoof Lammert kamphuis deelt zijn filosofie voor een weergaloos leven. We sluiten af met een gezellige borrel.

Kortom, het wordt een leuke en inspirerende middag. Er zijn nog een paar kaarten! 

Klik hier voor meer informatie

De trouwjurk van prinses Mabel is te bewonderen bij een nieuwe tentoonstelling in Rotterdam. En dus kwam de powervrouw 'm ook zelf even bewonderen.

De tentoonstelling in de Kunsthal viert het 25-jarig jubileum van designduo Viktor & Rolf, dus zijn enkele van hun beroemdste stukken er te bewonderen. Natuurlijk hoort  Mabels strikkenjurk daarbij, net als haar 'rouwjapon' (met de witte mouw).

Mabel toog zaterdag zelf naar Rotterdam om de tentoonstelling te openen, en stond ineens zichtbaar geëmotioneerd oog in oog met haar jurk. In haar speech vertelde ze ook hoe mooi Friso de jurk gevonden had. Bekijk dat bijzondere moment hieronder. 

De jurken van Viktor & Rolf zelf bewonderen? Dat kan tot en met 30 september.

Beeld: ANP
Bron: Blauw Bloed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in