Wat was ze weer mooi!

Tijdens het eerste Nederlandse staatsbezoek ooit aan Vaticaanstad bleek maar weer: niemand is immuun voor de charmes van Máxima. Zeker niet haar landgenoot paus Franciscus.

Van top tot teen in zwart arriveerde Máxima donderdag in Vaticaanstad. Even wat anders dan we de laatste dagen van haar gezien hebben, maar wel keurig zoals het hoort, in pauselijke kringen.

Protocol
Voor een bezoek aan de paus gelden bepaalde protocollen. Bijvoorbeeld voor wat je als echtgenote van een monarch aan mag naar zo’n ontmoeting. Voor vrouwelijke vorsten die zelf katholiek zijn en voor katholieke echtgenotes van katholieke vorsten geldt het privilège du blanc. Zij mogen in het wit gekleed, in plaats van in het zwart.

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in zonnig Italië

Traditioneel maar prachtig
Dit geldt niet precies voor Maxima. Zij is zelf dan wel katholiek, haar man is protestants. De vorige keer kwam ze daarom in het zwart. In 2016 ging ze samen met Willem-Alexander en hun drie meiden op privébezoek bij paus Franciscus. Deze keer koos ze weer voor traditioneel maar prachtig zwart. En een sluier die wel héél erg leek op die ze vorig jaar droeg.

Overigens is de huidige paus niet kinderachtig als het gaat om zoiets triviaals als kledingvoorschriften. Hij staat erom bekend heel mild te zijn. Daar maakte koningin Elizabeth in 2014 mooi misbruik van: zij kwam niet in zwart of zelfs wit, maar in het lila.

Het eerdere (privé)bezoek in 2016

Queen Elizabeth op bezoek in 2014 - zij lapt alle regels aan haar royale laarsje.

Het is al een tijdje stil rondom ons koningspaar, vanwege de zomervakantie natuurlijk. Maar komende week keren de Oranjes dan toch eindelijk weer terug naar Wassenaar. Al is het de vraag wanneer we Máxima voor het eerst weer aan het werk zien.

Het is nog heel even vakantie, in De Eikenhorst. De meiden hoeven pas maandag de 27e weer naar school, en op die dag begint ook het werkschema van de koning weer. Die opent die dag het mbo-jaar 2018-2019 in Tilburg.

Agenda
Voor Máxima staat echter pas op 10 september een eerste werkverplichting in de agenda: dan opent zij een theater in Meierijstad. Overigens is het heus de verwachting dat de koningin voor die datum alweer gespot wordt. Er zullen de komende weken meer agendapunten worden toegevoegd voor Máxima, en ze staat er ook om bekend regelmatig onaangekondigd ergens op bezoek te gaan. Zodra het zover is, lees je er uiteraard over hier op Nouveau.nl.

Hoe lang we precies nog moeten wachten op de eerste foto's van Máxima post-vakantie, is dus nog niet bekend. Maar gezien de schema's van de meiden en Willem-Alexander, lijkt het wel zeker dat de royals komende week in elk geval terugkeren op Nederlandse bodem. We hebben ze gemist deze zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in