Wat was ze weer mooi!

Tijdens het eerste Nederlandse staatsbezoek ooit aan Vaticaanstad bleek maar weer: niemand is immuun voor de charmes van Máxima. Zeker niet haar landgenoot paus Franciscus.

Van top tot teen in zwart arriveerde Máxima donderdag in Vaticaanstad. Even wat anders dan we de laatste dagen van haar gezien hebben, maar wel keurig zoals het hoort, in pauselijke kringen.

More content below the advertising

Protocol
Voor een bezoek aan de paus gelden bepaalde protocollen. Bijvoorbeeld voor wat je als echtgenote van een monarch aan mag naar zo’n ontmoeting. Voor vrouwelijke vorsten die zelf katholiek zijn en voor katholieke echtgenotes van katholieke vorsten geldt het privilège du blanc. Zij mogen in het wit gekleed, in plaats van in het zwart.

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in zonnig Italië

Traditioneel maar prachtig
Dit geldt niet precies voor Maxima. Zij is zelf dan wel katholiek, haar man is protestants. De vorige keer kwam ze daarom in het zwart. In 2016 ging ze samen met Willem-Alexander en hun drie meiden op privébezoek bij paus Franciscus. Deze keer koos ze weer voor traditioneel maar prachtig zwart. En een sluier die wel héél erg leek op die ze vorig jaar droeg.

Overigens is de huidige paus niet kinderachtig als het gaat om zoiets triviaals als kledingvoorschriften. Hij staat erom bekend heel mild te zijn. Daar maakte koningin Elizabeth in 2014 mooi misbruik van: zij kwam niet in zwart of zelfs wit, maar in het lila.

Het eerdere (privé)bezoek in 2016

Queen Elizabeth op bezoek in 2014 - zij lapt alle regels aan haar royale laarsje.

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in