Koningin Elizabeth hoeft volgend jaar geen troonrede voor te lezen. De ‘Queen’s Speech’ van 2018 gaat niet door, meldden diverse Britse media.

Zij hebben het over een 'ongebruikelijke stap'.

Woensdag spreekt ze wel
Met het oog op de brexit-onderhandelingen heeft de Britse premier Theresa May besloten het parlementair jaar op te rekken naar twee jaar. Woensdag spreekt Elizabeth het parlement wel toe. Dan presenteert ze de plannen van haar regering voor de komende jaren.

Lees ook: Prins William breekt protocol

Brexit als middelpunt
De 91-jarige vorstin schrijft de troonrede niet zelf, dat doet de premier. Volgens de Britse media gaat een groot deel van Elizabeths toespraak over de brexit, de onderhandelingen over het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU gaan maandag van start. Per 29 maart 2019 zijn de Britten volgens EU-regels geen lid meer van de Unie, ongeacht of er een deal is.

Agenda omgegooid
Voor de troonrede van dit jaar moest Elizabeth haar agenda een paar keer omgooien. Doorgaans spreekt de koningin in mei, maar vanwege de vervroegde verkiezingen die May uitschreef moest Elizabeth wachten. Vanwege de verkiezingen moest worden geschoven met een staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe.

Haar geliefde Ascot
Eigenlijk zou Elizabeth maandag het Brits parlementair jaar openen. Dat betekende dat Elizabeth de jaarlijkse bijeenkomst op Windsor Castle van de leden van de Orde van de Kousenband moest schrappen. May vroeg Buckingham Palace echter om uitstel na de voor haar tegenvallende verkiezingsuitslag. Gekozen werd voor woensdag 21 juni, wat betekent dat Elizabeth een deel van de door haar zo geliefde paardenraces op Ascot moet missen.

Bron: ANP, de Telegraaf
Bron beeld: Hollandse Hoogte

Een week, vier heel verschillende outfits. Meghan Markle trok voor haar drukste royal dagen tot nog toe alles uit de kast.

Van receptie tot royal birthday: de week die achter ons ligt was druk voor prins Harry en verloofde Meghan Markle. Die vier keer de kans kreeg om zich van haar beste modekant te laten zien in drie dagen tijd.

Woensdag 18 april
In een midi-jurk van Altuzarra en blazer van Camilla and Marc
Bij het Commonwealth Youth Forum

Donderdag 19 april
In een zwarte jurk van Black Halo
Bij de Women’s Empowerment-receptie

Zaterdag 21 april - overdag
In een groene jurk van Self Portrait
Bij de Invictus Games-receptie

Zaterdag 21 april - 's avonds
In een blauwe capejurk van Stella McCartney
Bij het verjaardagsconcert van koningin Elizabeth

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Volgens de Daily Mail is Kate vroeg in de ochtend opgenomen. Ze kwam met de auto, samen met haar man Prins William, aan bij het St. Mary's Hospital in Londen. Ze maakt zich klaar om te bevallen van het derde kind van het stel in de private Lindo Wing.

De pers en Britse royalty-fans kamperen al dagenlang voor het ziekenhuis waar het nu toch echt te lijkt beginnen.

We houden je op de hoogte!