Meghan Markle maakt deel uit van een aloude koninklijke traditie: menig prins en koning trouwde namelijk met een Amerikaanse. Een overzicht.

Marie-Chantal Miller, kroonprinses van Griekenland
Je bent een socialite of je bent het niet. Marie-Chantal Miller was het schoolvoorbeeld, als dochter van de man achter het duty free winkelen op luchthavens. Het verbaasde dan ook niemand dat zij een kroonprins (Pavlos) om haar vinger wist te winden.

Kendra Spears – prinses Salwa Aga Khan
Model Kendra Spears stond ooit op de cover van Elle en de Chinese Vogue, en bewandelde de catwalk voor merken als Marc Jacobs en Dolce & Gabbana. Tot ze op een feestje prins Rahim, de oudste zoon van de imam van de Shia Imami Ismaili-moslims, tegen het lijf liep. De twee trouwden in 2013.

Rita Hayworth – consort van prins Aly Aga Khan
Ja, nóg een Aga Khan. Kendra was niet de eerste Amerikaanse die in de Khan-clan trouwde. De opa van prins Rahim trouwde in 1949 met actrice Rita Hayworth. Die twee ontmoetten elkaar, heel chique, tijdens een feestje aan de Franse Rivièra. Ze kregen een dochter (Rita had ook al een dochter met regisseur Orson Welles), maar in 1953 liep het huwelijk alweer op zijn einde en keerde Rita terug naar Hollywood.

Wallis Simpson – de vrouw die het Britse koningshuis bijna brak
Een donker hoofdstuk in de Britse royalgeschiedenis: koning Edward VIII verkoos de gescheiden Wallis boven de troon. Waardoor zijn broer Albert de honneurs waar moest nemen. Een smet op de reputatie van het koningshuis, want scheidingen waren in die tijd (1936) nog écht not done. De twee woonden de rest van hun levens in Frankrijk, ver weg bij de royal family.

Grace Kelly – prinses van Monaco
De bekendste van alle Amerikaanse prinsessen: filmster Grace Kelly trouwde in 1956 met prins Reinier van Monaco nadat ze elkaar in Monaco ontmoeten tijdens een fotoshoot.

Lisa Halaby, koningin Noor van Jordanië
Lisa studeerde architectuur aan Princeton, en kreeg een klus aangeboden door de nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Op een feestje van die opdrachtgever ontmoette ze koning Hoessein, die net als onze koning als piloot bijkluste. In 1978 werd Lisa de koningin van Jordanië, en al snel won ze alle harten.

Ons koningspaar gaat komende week op bezoek bij de Britse royals. En hoewel die elkaar natuurlijk nog wel eens tegenkomen, is zo'n officieel bezoek al best even geleden.

Voor royalliefhebbers wordt volgende week een feest: Willem-Alexander en Máxima gaan op tweedaags staatsbezoek naar Londen, logeren op Buckingham Palace en treffen naast koningin Elizabeth óók Charles en Camilla én premier Theresa May. Op Nouveau.nl doen we er uiteraard uitgebreid verslag van.

De Oranjes waren in 2013 voor het laatst op Buckingham Palace, toen om als nieuwe koning en koningin kennis te maken met queen Elizabeth. Eerder dat jaar werden ze nog samen gezien met Charles en Camilla, die naar onze troonwisseling kwamen.

In 2014 trof Máxima Camilla nog een keer, tijdens de Franse herdenking van de 70e verjaardag van D-Day. Een jaar later vloog Máxima naar Londen om samen met Kate Middleton deel te nemen aan de Britse Dodenherdenking.

Of de Oranjes Will en Kate ook deze ronde treffen is nog niet bekend: er is dinsdagavond wel een staatsbanket op het paleis, dus wie weet...

Meghan en Harry zijn dan uiteraard nog in Australië. Op die ontmoeting zullen we dus gewoon moeten blijven wachten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Charlene vloog deze week naar New York voor de Princess Grace Awards. Zonder man Albert, maar mét maatpak.

De Monegaskische royal was aanwezig bij de chique prijsuitreiking in restaurant Cipriani aan Broadway. De Princess Grace Award wordt elk jaar uitgereikt aan artistiekelingen die zich in het afgelopen jaar onderscheiden hebben. Een hele eer dus, zeker als je het beeldje (een bronzen Grace) ook nog eens uit handen van haar schoondochter krijgt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOSTARAM? A #princesaCharlene de #Monaco participou da Festa de #Gala Princesa Grace 2018, realizada na #NewYork #Cipriani 25 Broadway. O evento de caridade foi criado pelo príncipe Rainier III de Mônaco há 36 anos, para honrar o legado da Fundação #GraceKelly, que apoia talentos no mundo do teatro, dança e cinema, dando doações em forma de bolsas de estudo. (O #principeAlbert não pôde participar este ano porque está na Albânia para uma visita oficial de dois dias). Linda de viver, Charlenne escolheu #smoking da #RalphLauren com #scarpin da #Louboutin e #joias da #Cartier. Gostaram? 👍🏻 ou 👎🏻? 📸Getty (Confira outros posts e marque aqui quem você acha que vai gostar do nosso perfil!) #princessCharlene

Een bericht gedeeld door Francisco Campelo (@colunadocampellooficial) op

Charlene trok voor de gelegenheid een pak van Ralph Lauren uit de kast. Prins Albert was op het moment van de uitreiking in Albanië voor een staatsbezoek. Gelukkig staat Charlene prima haar mannetje.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in