Traditiegetrouw gaat de Koninklijke familie aan de slag tijdens de afstrap van NLdoet. Het Oranje Fonds organiseert de vrijwilligersactie alweer voor de veertiende keer en natuurlijk helpen de Oranjes zelf een handje mee. 

Prinses Beatrix was samen met prins Bernhard en prinses Annette op bezoek bij kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort. Ze hielpen met het maken van leer- en speelmaterialen en het lenteklaar maken van de tuin. 

Beatrix maakt van haar bijdrage nooit een haastklus. ,,Zo, zeg maar wat ik moet doen", is ongeveer haar openingszin bij aankomst. De koffie kan worden overgeslagen. Ze wil aan de slag, en trekt daarvoor enkele uren uit.

Dat was vrijdagmorgen in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst niet anders. Met een aantal jonge vrijwilligers werden boor, schroevendraaier en hamer ter hand genomen om tot een stevig, en kunstig voelbord te komen voor de kinderen van het dagcentrum Onder één dak.

Wel serieus doen

Prinses Beatrix wrekte voortvarend door. "We zijn hier niet voor de grap. Wel serieus doen", vermaande ze directeur Peter Douwes van het Oranje Fonds toen deze te lichtvaardig leek aan te kijken tegen het maken van het voelbord voor de kinderen.

Beatrix hamerde, boorde en dirigeerde alsof ze nooit iets anders had gedaan, en merkte dat schroeven heet worden als ze met een elektrische schroevendraaier worden aangedraaid. Over het resultaat toonde ze zich te tevreden.

Daarna wachtte werk in de tuin en speelplaats, waar ze hulp kreeg van enkele kinderen van het dagverblijf. "Kijk maar niet", raadde ze hen aan toen ze werden afgeleid door de in alle stilte opgetrommelde media.

Geduldig

Het was duidelijk dat de prinses ook thuis niet voor karweitjes terugdeinst, ook al heeft ze genoeg helpende handen om zich heen. Op de speelplaats even later was ze een pietje-precies, maar met de helpende kinderen met een beperking had ze alle geduld.

Dat die haar gevoel voor nauwkeurigheid niet deelden, maakte niet uit. ,,Er wordt hard gewerkt", constateerde ze tevreden, terwijl ze nog een takje opraapte en in de vuilniszak deed.

Máxima en Willem Alexander

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen later dit weekeinde in actie. Zoals gebruikelijk wordt van tevoren niet bekendgemaakt waar zij de handen uit de mouwen steken om de geplande activiteiten niet te verstoren.

Natuurlijk lees je op Nouveau.nl alles over hun activiteiten.

Bron & beeld: ANP

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: