Waar Koning Willem-Alexander ervoor kies om een kersttoespraak te houden, zijn er ook veel royals die kiezen voor een nieuwjaarswens. Märtha Louise, Prins Albert, Koningin Margrethe en Koning Harald bijvoorbeeld:

Märtha Louise krijgt veel bijval voor haar goede voornemens

De Noorse prinses Märtha Louise plaatste op Instagram, waar ze vaker persoonlijke boodschappen deelt, haar goede voornemens voor het nieuwe jaar. Schoonzus en kroonprinses Mette-Marit was meteen een van de eerste die haar waardering uitte met een 'like'.

More content below the advertising

"Ik heb besloten dat mijn goede voornemens dit jaar niet voortkomen uit zelfkritiek”, schreef de enige dochter van koning Harald en koningin Sonja. "Ik heb besloten me te richten op geluk en positieve liefde van mezelf in plaats van op mijn tekortkomingen.

Dus richt ik me dit jaar niet op specifieke taken zoals gewichtsverlies of vaker naar de sportschool gaan. In plaats daarvan richt ik me op mijn gevoelens van geluk en liefde, en laat ze mij leiden.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have decided that this year’s New Years resolutions won’t come from self criticism. I have decided to focus on the positive self love and happiness in stead of what I lack. So this year I am focusing my intention not on specific tasks like losing weight or going to the gym more. I am focusing on the feeling of happiness and love in stead, and letting them lead the way. So I am keeping intentions high through the year on listening to my inner guidance and choosing loving people in my life creating rings of happiness and joy and letting the other people go. I am focusing my intentions on opportunities that ring true with my core. The more love and joy we have in our lives, the more love and joy we spread to others too. So please, don’t be hard on yourself this New Year’s Eve. Be gentle. Be kind and loving towards yourself and others and start creating the world you want to see around you. 2019 is an amazing year full of abundance, joy and love. Let’s create a great year together! Happy New Year everyone!! 💗

Een bericht gedeeld door Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise) op

"Wees vriendelijk en liefdevol voor jezelf en anderen en begin met het scheppen van de wereld die je graag om je heen zou zien,” Kijk, daar sluiten wij ons graag bij aan!

Prins Albert raadt jonge generatie aan met open ogen naar de wereld te kijken

In zijn in het prinselijk paleis opgenomen boodschap van nog geen twee minuten stak de vorig jaar 60 geworden vorst Albert onder andere de zieken en zwakkeren een hart onder de riem.

De prins sloot af met een in Frans en Monegaskisch uitgesproken nieuwjaarswens. In andere jaren deed hij dat met het oog op de vele buitenlandse inwoners ook in het Engels, maar dit keer niet:

Koning Harald van Noorwegen roept op tot betere omgangsvormen

De Noorse koning Harald heeft in zijn maandagavond uitgezonden nieuwjaarstoespraak gepleit voor betere omgangsvormen en meer vriendelijkheid in het komende jaar.

De koning sprak zoals gebruikelijk zijn rede uit gekleed in een smoking, en staand in een zaal van het koninklijk paleis in Oslo.

"Als volwassenen hebben we een speciale verantwoordelijkheid voor de manier waarop we met elkaar omgaan. Kinderen en jongeren leren van wat volwassenen doen en zeggen. Wij zijn het die door ons gedrag laten zien wat goed is. Daarom moeten we ons tegenover elkaar gedragen”, aldus de Noorse koning.

Deense Koningin Margarethe bedankt voor het medeleven

De Deense koningin Margrethe heeft in haar nieuwjaarstoespraak de bevolking bedankt voor de warmte en sympathie die haar en de koninklijke familie ten deel viel na het overlijden van haar man prins Henrik.

"Het heeft ons allemaal verwarmd”, aldus de koningin in haar rechtstreeks vanuit Fredensborg Slot uitgezonden 47e nieuwjaasrede.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Erwin Olaf is verantwoordelijk voor de prachtige portretserie die vorig jaar geschoten werd van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Amalia, Ariane en Alexia, spreekt openhartig over de samenwerking met de koninklijke familie.

Begin 2018 werd Olaf gevraagd om de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart én een portretserie.

More content below the advertising

"Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie", aldus de fotokunstenaar.

Een sessie in het Paleis op de Dam had "iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer."

Verder laat de talentvolle fotograaf weinig los. Veel meer dan dat het "leuk" was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet.

Olaf toont ,behalve veel eerder werk, een klein aantal foto's die hij in opdracht maakte waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. 

Meer werk van Erwin Olaf zien? Zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag is vanaf vandaag geopend. In Nouveau van deze maand lees je alvast een groot portret van de fotograaf. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima was voor de Verenigde Naties in Jordanië. Qua outfits was het weer prachtig, verschillende trends kwamen voorbij. 

Vooral de flared pants is bij ons favoriet. Welke look vinden jullie goed gekozen?

More content below the advertising

1. Wijde pijp

Wij vinden de bruine look van Natan een heel mooie. De koningin combineerde, toen ze onder meer twee vrouwelijke ondernemers in Al Hana Boutique bezocht, een prachtige flared pants (trend op dit moment) met bijpassende mantel.

2. Prachtige avondjurk

Máxima pakt vaak flink uit als het om een avondjurk gaat. Zo ook op de tweede dag van haar bezoek. Ze koos voor een ingekorte avondjurk van Giambattista Valli. De jurk was nog te koop, maar nu uitverkocht. De rest van de collectie vind je hier.

3. De coltrui

De koningin hield haar nek gesloten met een chique coltrui van Max Mara. De trui met col staat niet iedereen, maar eerlijk is eerlijk Maxima komt ermee weg.

 

 

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in