Nummer 9 – Wereldse smaakmaker

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een New Yorker in prinsessenvorm.

We zijn op zoek naar de meest stijlvolle prinsessen. Vandaag is het podium voor onze nummer negen, de Zweedse schone Madeleine (35).

Ze woonde jarenlang in New York met echtgenoot Chris O’Neill, en verhuisde vorig jaar naar Londen. Prinses Madeleine mag in aanwezigheid van haar ouders dan een echte Zweedse zijn, qua stijltje is ze een vrouw van de wereld. En dat is te zien.Ze kiest immer voor moderne, chique en vrouwelijke designs, en staat erom bekend dat ze haar jurken niet recyclet. Wel zien we haar favoriete accessoires (ze heeft er een zwak voor) keer op keer terug: van tassen van Givenchy en Chloé tot statement pumps en lange jassen.

En dan was er natuurlijk nog haar ultieme modemoment: haar trouwdag in Valentino Haute Couture met sleep van vier meter lang. Het maakte Madeleine jaren geleden al tot one to watch voor modeminnaars.

De top tien tot zover:
10: Maria-Olympia van Griekenland
9: prinses Madeleine van Zweden

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in