Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een New Yorker in prinsessenvorm.

We zijn op zoek naar de meest stijlvolle prinsessen. Vandaag is het podium voor onze nummer negen, de Zweedse schone Madeleine (35).

Ze woonde jarenlang in New York met echtgenoot Chris O’Neill, en verhuisde vorig jaar naar Londen. Prinses Madeleine mag in aanwezigheid van haar ouders dan een echte Zweedse zijn, qua stijltje is ze een vrouw van de wereld. En dat is te zien.

Article continues after the ad


Ze kiest immer voor moderne, chique en vrouwelijke designs, en staat erom bekend dat ze haar jurken niet recyclet. Wel zien we haar favoriete accessoires (ze heeft er een zwak voor) keer op keer terug: van tassen van Givenchy en Chloé tot statement pumps en lange jassen.

En dan was er natuurlijk nog haar ultieme modemoment: haar trouwdag in Valentino Haute Couture met sleep van vier meter lang. Het maakte Madeleine jaren geleden al tot one to watch voor modeminnaars.

De top tien tot zover:
10: Maria-Olympia van Griekenland
9: prinses Madeleine van Zweden