Nummer 9 – Wereldse smaakmaker

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een New Yorker in prinsessenvorm.

We zijn op zoek naar de meest stijlvolle prinsessen. Vandaag is het podium voor onze nummer negen, de Zweedse schone Madeleine (35).

Ze woonde jarenlang in New York met echtgenoot Chris O’Neill, en verhuisde vorig jaar naar Londen. Prinses Madeleine mag in aanwezigheid van haar ouders dan een echte Zweedse zijn, qua stijltje is ze een vrouw van de wereld. En dat is te zien.


Ze kiest immer voor moderne, chique en vrouwelijke designs, en staat erom bekend dat ze haar jurken niet recyclet. Wel zien we haar favoriete accessoires (ze heeft er een zwak voor) keer op keer terug: van tassen van Givenchy en Chloé tot statement pumps en lange jassen.

En dan was er natuurlijk nog haar ultieme modemoment: haar trouwdag in Valentino Haute Couture met sleep van vier meter lang. Het maakte Madeleine jaren geleden al tot one to watch voor modeminnaars.

De top tien tot zover:
10: Maria-Olympia van Griekenland
9: prinses Madeleine van Zweden

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Ben jij net als wij helemaal in de ban van Dutch design en de modekeuzes van Máxima? Dan is dit boek over designer Jan Taminiau echt iets voor jou.

Met het vijfde jubileum van koningsdag in de kijker, komen er heel wat boeken uit over koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Maar het nieuwe boek over Jan Taminiau is misschien wel de mooiste van allemaal.

In het boek wordt aan de hand van tientallen topstukken van de Nederlandse designer de rijkdom en diepte van zijn werk getoond. Klassiek, vrouwelijk, conceptueel en experimenteel: een Taminiau heeft het allemaal. En dat levert vanzelfsprekend prachtige plaatjes en verhalen op.

Jan Taminiau is vanaf dinsdag overal verkrijgbaar.

Beeld: Uitgeverij Waanders/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in