Terwijl het in Nederland wel Curaçao lijkt, lijkt het op Curaçao wel... nou ja, Nederland. Maar mooi wel dat Máxima die grijze luchten (voor het gevoel en als we de foto's zo bekijken ook in het echt) kan verdrijven!

Ons koningspaar kwam gisteren (zondag) aan op het eiland om de Dia di Bandera bij te wonen op uitnodiging van de gouverneur van Curaçao, Lucille Andrea George-Wout. Toen al werd duidelijk dat Máxima van plan was om haar stralende zomerse zelf te zijn, wat het weer dan ook mocht brengen.

Ook op de grote dag zelf stelde ze niet teleur, bleek wel toen ons koningspaar op de vroege ochtend hun hotel verlieten voor een drukke dag in Antilliaanse sferen. Dit keer koos de koningin voor een lichtblauwe zomerlook: duidelijk binnen de dresscode, maar net even anders. Wij worden er vrolijk van, net als van de prachtige foto's van de koning en koningin op het eiland. Alleen dat weer hè. Doe ons vandaag maar gewoon het vasteland.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meestal zien we ze alleen samen op stijve doopfoto's, maar voor de 70e verjaardag van prins Charles heeft de Britse royal family een modern jasje aangetrokken.

De prins poseerde samen met zijn vrouw Camilla, zijn zoons, schoondochters en drie kleinkinderen (eigenlijk vier zelfs) voor deze losse kiekjes. Wat een prachtige familie! En er werd zelfs een 'blooperfoto' vrijgegeven. Heerlijk.

En zo was het eigenlijk bedoeld

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Dol op documentaires? Vanavond begint op TV5MONDE de eerste van vijf documentaires over sterke vrouwen uit de geschiedenis. Allemaal koninginnen met kracht en moed. Bianca van Castilië staat vanavond centraal.

Bianca van Castilië was niet alleen maar een bijzonder gelovige regentes, hoewel het eeuwige leven van haar gekroonde zoon Lodewijk IX, een obsessie voor haar was. Deze vrouw met een uitzonderlijke persoonlijkheid domineert de 13e eeuw door haar karakter en moed. Boeiend!

De komende weken volgen nog meer koninklijke documentaires over onder andere Maria de' Medici (koningin van Frankrijk), Nefertiti (koningin van Egypte), Marie Thèrese van Frankrijk (dochter van Marie-Antoinette) en Mary Stuart (koningin van Schotland).

Hier alvast een voorproefje van vanavond (nog met Engelse ondertiteling, maar vanavond is dat gewoon Nederlands)

Secrets d'Histoire is iedere dinsdag te zien bij TV5MONDE om 18.40 uur (Nederlands ondertiteld). Je kunt TV5MONDE zien bij de volgende providers via kanaal: Ziggo 71,  Caiway 41, Delta 500, T-Mobile 421.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in