Het blijft altijd tot op het láátste moment geheim waar het koningspaar hun medewerking verleent aan NLdoet van het Oranjefonds. Máxima en Willem Alexander zijn vandaag in Pijnacker op bezoek bij senioren en bakken ook nog pannenkoeken! Uiteindelijk levert het altijd mooie plaatjes op én welkome aandacht voor vrijwilligerswerk. 

De bejaarden kregen een lunch aangeboden door de nieuwe bewoners van het pand. Ook werden met hen oud-Hollandse spelletjes gespeeld. 

In 't Hofland wonen sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de woningmarkt. Die bedachten samen met Network Young Generation de lunch, als mogelijkheid om bruggen te slaan tussen jong en oud.

Koning en koning sloten zich daar tot ieders verrassing bij aan en doken ook de keuken in om pannenkoeken te bakken. Het duurde even voordat de pan de goede temperatuur had, maar toen bleek Willem Alexander uitermate bedreven in het pannenkoekenbakken.

Oud Hollandsche spelletjes

Met de senioren haalde het koningspaar herinneringen op en werden spelletjes gespeeld, waarbij Máxima liet zien zeer behendig te zijn bij het sjoelen terwijl de koning winst bij het kwartetten als een grote zege vierde.

Prinsesjes willen graag meedoen

"Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bij de maatschappij worden betrokken", duidde Willem-Alexander het belang van de vrijwilligersacties van NLdoet.

Máxima vertelde dat in de toekomst ook de prinsessen gaan meedoen. "Vandaag hadden ze werk op school, maar ze willen zeker meedoen."

Prinses Beatrix had vrijdag in Amersfoort al deelgenomen aan NLdoet. In een kinderdagopvang maakte ze leer- en spelmateriaal, en hielp ze mee met het opruimen van de speelruimte achter het gebouw. Ook prins Bernhard en prinses Annette waren daarbij.

Bron & Beeld: ANP

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in