Het blijft altijd tot op het láátste moment geheim waar het koningspaar hun medewerking verleent aan NLdoet van het Oranjefonds. Máxima en Willem Alexander zijn vandaag in Pijnacker op bezoek bij senioren en bakken ook nog pannenkoeken! Uiteindelijk levert het altijd mooie plaatjes op én welkome aandacht voor vrijwilligerswerk. 

De bejaarden kregen een lunch aangeboden door de nieuwe bewoners van het pand. Ook werden met hen oud-Hollandse spelletjes gespeeld. 

In 't Hofland wonen sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de woningmarkt. Die bedachten samen met Network Young Generation de lunch, als mogelijkheid om bruggen te slaan tussen jong en oud.

Koning en koning sloten zich daar tot ieders verrassing bij aan en doken ook de keuken in om pannenkoeken te bakken. Het duurde even voordat de pan de goede temperatuur had, maar toen bleek Willem Alexander uitermate bedreven in het pannenkoekenbakken.

Oud Hollandsche spelletjes

Met de senioren haalde het koningspaar herinneringen op en werden spelletjes gespeeld, waarbij Máxima liet zien zeer behendig te zijn bij het sjoelen terwijl de koning winst bij het kwartetten als een grote zege vierde.

Prinsesjes willen graag meedoen

"Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bij de maatschappij worden betrokken", duidde Willem-Alexander het belang van de vrijwilligersacties van NLdoet.

Máxima vertelde dat in de toekomst ook de prinsessen gaan meedoen. "Vandaag hadden ze werk op school, maar ze willen zeker meedoen."

Prinses Beatrix had vrijdag in Amersfoort al deelgenomen aan NLdoet. In een kinderdagopvang maakte ze leer- en spelmateriaal, en hielp ze mee met het opruimen van de speelruimte achter het gebouw. Ook prins Bernhard en prinses Annette waren daarbij.

Bron & Beeld: ANP

Hij mag dan 35 miljoen euro waard zijn, trouwen met huwelijkse voorwaarden vindt prins Harry he-le-maal niks.

Meghan Markle zal zich helemaal klaar hebben gemaakt voor het moment dat haar grote liefde Harry – of zijn familie, of zij advocaten – haar een pen zou geven om een prenup te ondertekenen. Immers is dat in de VS, waar zij vandaan komt, heel gewoon.

In Engeland is het veel minder gebruikelijk, en al helemaal binnen Harry’s familie.

De Windsors zijn er geen van allen erg van: Diana en Charles tekenden niets, noch Fergie en Andrew, en William en Kate. Toch werd verwacht dat het voor Meghan en Harry wel eens anders kon zijn, mede omdat zij al eens eerder gescheiden is.

Toch gaat het niet gebeuren, delen insiders nu met de Daily Mail. “Harry heeft helemaal nooit overwogen haar voorwaarden te laten tekenen”, aldus de bron. “Voor hem is zijn huwelijk met Meghan iets voor altijd.” Aaaaaah, wat romantisch.

En over romantisch gesproken: de filmversie van Meghan en Harry’s romance heeft sinds dit weekend een eerste teaser-trailer. Die willen we je natuurlijk niet ontzeggen.

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte