Koningin Máxima heeft woensdag op Paleis Noordeinde de jaarlijkse Appeltjes van Oranje uitgereikt. Ook Koning Willem-Alexander en prinses Beatrix gaven acte de présence op deze vrolijke dag.

De Excel Arts Academy uit Curaçao, die met dans het beste uit kinderen probeert te halen, kreeg dit keer het net iets grotere Appeltje als extra beloning. Zij kunnen volgende maand een bezoek van het koningspaar verwachten als Máxima en Willem-Alexander een bezoek aan Curaçao brengen.

Groot verschil voor mensen in de samenleving

Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Het thema was dit jaar 'Jong en sociaal ondernemend’. De andere winnaars waren de projecten Buddy to Buddy uit Zutphen en Yets Foundation uit Vlaardingen.

De uitreiking op Paleis Noordeinde werd naast koningin Máxima ook bijgewoond door koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. De prijs bestaat uit een door prinses Beatrix ontworpen bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro.

De Koningin koos voor de gelegenheid wederom voor een creatie van het modehuis Natan. De mooie, los vallende stof is perfect voor warme dagen zoals deze.

Bron en Beeld: ANP>

De tweede ronde. Ons koningspaar luidt vandaag (woensdag) opnieuw het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsontvangst.

Het is dit keer de beurt aan leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. Op dinsdag proostten Willem-Alexander en Máxima al met enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Rood met paars... Meghan Markle viel van de week op in een opmerkelijke kleurencombinatie. Die ze een op een bleek te hebben gekopieerd van prinses Diana.

Diana droeg de kleurencombinatie in haar tijd meer dan eens. Een mooie knipoog van Meghan en Harry.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in