Koningin Máxima heeft woensdag op Paleis Noordeinde de jaarlijkse Appeltjes van Oranje uitgereikt. Ook Koning Willem-Alexander en prinses Beatrix gaven acte de présence op deze vrolijke dag.

De Excel Arts Academy uit Curaçao, die met dans het beste uit kinderen probeert te halen, kreeg dit keer het net iets grotere Appeltje als extra beloning. Zij kunnen volgende maand een bezoek van het koningspaar verwachten als Máxima en Willem-Alexander een bezoek aan Curaçao brengen.

Groot verschil voor mensen in de samenleving

Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Het thema was dit jaar 'Jong en sociaal ondernemend’. De andere winnaars waren de projecten Buddy to Buddy uit Zutphen en Yets Foundation uit Vlaardingen.

De uitreiking op Paleis Noordeinde werd naast koningin Máxima ook bijgewoond door koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. De prijs bestaat uit een door prinses Beatrix ontworpen bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro.

De Koningin koos voor de gelegenheid wederom voor een creatie van het modehuis Natan. De mooie, los vallende stof is perfect voor warme dagen zoals deze.

Bron en Beeld: ANP>

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in