Koningin Máxima heeft woensdag op Paleis Noordeinde de jaarlijkse Appeltjes van Oranje uitgereikt. Ook Koning Willem-Alexander en prinses Beatrix gaven acte de présence op deze vrolijke dag.

De Excel Arts Academy uit Curaçao, die met dans het beste uit kinderen probeert te halen, kreeg dit keer het net iets grotere Appeltje als extra beloning. Zij kunnen volgende maand een bezoek van het koningspaar verwachten als Máxima en Willem-Alexander een bezoek aan Curaçao brengen.

Groot verschil voor mensen in de samenleving

Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Het thema was dit jaar 'Jong en sociaal ondernemend’. De andere winnaars waren de projecten Buddy to Buddy uit Zutphen en Yets Foundation uit Vlaardingen.

De uitreiking op Paleis Noordeinde werd naast koningin Máxima ook bijgewoond door koning Willem-Alexander en prinses Beatrix. De prijs bestaat uit een door prinses Beatrix ontworpen bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro.

De Koningin koos voor de gelegenheid wederom voor een creatie van het modehuis Natan. De mooie, los vallende stof is perfect voor warme dagen zoals deze.

Bron en Beeld: ANP>

Na het ingelaste bezoek aan Groningen en de emotionele toespraak daar, ging Koningin Máxima gisteren weer écht aan de slag. En als je haar zo ziet, zou je niet denken dat ze zo'n zware tijd achter de rug heeft. Ze sprak als vanouds en had aandacht voor iedereen. Het was wel meteen weer een volle dag!

Donderdagochtend sprak de koningin in de Ridderzaal bij de viering van het 10-jarig jubileum van het platform 'Wijzer in Geldzaken'. De koningin is erevoorzitter van het platform.

Na haar toespraak waarin zij alle medewerkers dankt, werd ze nog even verrast door Minister van Financien Wopke Hoekstra met een jubileummunt ter ere van al haar inzet.

Meteen door naar Enschede

Vervolgens opende de vorstin in Enschede de Performance Factory. 

De Performance Factory is een werkplek voor 25 commerciële en maatschappelijke organisaties en een ontmoetingsplek met ruimte voor sport, horeca, kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. 

Máxima kreeg een rondleiding en sprak ontspannen met de aanwezigen.

Máxima vertrouwde vandaag op 'één van haar favoriete ontwerpers: Natan. De lila japon met smalle ceintuur en geborduurde bloemen staat haar weer geweldig.

Bron: ANP. Beeld: ANP/Patrick van Katwijk/Robin Utrecht

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag is paars, voor Máxima. Net als zoveel eerdere dagen. Paars blijkt namelijk nogal een topkleur, voor onze koningin.

Na een emotionele - en overal geprezen - toespraak en een avondje loslaten met haar gezin, lijkt Máxima haar werkschema weer volledig te hebben opgepakt. Met vandaag zelfs twee evenementen.
Máxima, vandaag (donderdag) bij het symposium Wijzer in Geldzaken

De koningin opende vanochtend in Den Haag het symposium Wijzer in Geldzaken. Vanmiddag reist ze af naar het Twentse Enschede voor de opening van een nieuwe werk- en ontmoetingsplek. Voor deze drukke dag koos ze bovenstaande prachtige paarse outfit. Inmiddels een beproefde formule voor de koningin.

Máxima moest de afgelopen weken meerdere werkverplichtingen afzeggen wegens het plotselinge overlijden van haar zusje Inés.

Willem-Alexander ging in zijn eentje op staatsbezoek, maar afgelopen dinsdag verscheen ook onze koningin weer ten tonele, tijdens een inhaalbezoek. Daar was ze zichtbaar aangedaan.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in