De geschiedenis van de Britse royals druipt van de saffieren. Maar betekent dit ook dat Meghan Markle straks een blauw-met-diamanten verlovingsring kan verwachten?

Het korte antwoord: nee. Maar dat was eigenlijk wél gebeurd, ware het niet dat Kate Middleton eerder in beeld kwam. Na het overlijden van prinses Diana mochten haar zoons allebei een sieraad van hun moeder uitzoeken. Harry koos destijds voor de ring die Kate nu om haar vinger draagt.

Ruilen?
William koos een Cartier-horloge van zijn moeder, en daarmee was jarenlang de kous af. Tot William véél eerder dan zijn broertje aan de vrouw raakte, en ineens op zoek moest naar een verlovingsring. Harry bood toen aan om zijn ring om te ruilen voor het horloge, and the rest is history.

Saffieren-fans
Pech voor Meghan dus, tenzij Harry bij de royal juwelier alsnog iets met saffieren uitkiest. Het kán, want ze zijn er dol op binnen de familie. Prins Albert gaf zijn verloofde Victoria in 1840 een saffieren broche die zij op haar trouwjurk droeg. Zij gaf de broche door aan de volgende monarch – hij is tegenwoordig van koningin Elizabeth.

Straks voor George en Charlotte
Prins Charles schijnt het sieraad van zijn moeder zo mooi te hebben gevonden dat hij op zoek ging naar iets dergelijks voor Diana. Dat werd dus haar en daarna Kate’s verlovingsring. Ook de broche blijft ongetwijfeld in de familie. Wie weet loopt George’s verloofde in de toekomst met de ring, en Charlotte met de broche. Dan valt Meghan dus wel een beetje uit de toon. Maar ach, wedden dat Harry iets anders moois op het oog heeft?

 

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in