Het kan maar zo zijn dat Nederland in de komende maanden een prins rijker is. Hugo Klynstra (21), de buitenechtelijke zoon van prins Carlos (foto), gaat voor de titel.

Hugo is de zoon van prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, uit een romance met zijn twaalf jaar oudere vlam Brigitte Klynstra. In 2015 eiste hij de achternaam van zijn vader op, nu beslist de Raad van State of hij die en de bijbehorende adellijke titel ook daadwerkelijk krijgt.

Hugo en zijn moeder in 2009

Bezwaar
Prins Carlos (die in 2010 trouwde met journaliste Annemarie van Weezel en met haar drie kinderen heeft) is daar op tegen en maakte bezwaar, en dat bezwaar wordt vandaag (maandag) behandeld in de Raad. Als Hugo in gelijk wordt gesteld, heet hij binnen zes tot twaalf weken officieel Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme.

Nooit erkend
Hoewel prins Carlos nooit heeft betwist dat Hugo zijn zoon is, heeft hij het ook nooit erkend. Zijn vaderschap is wel vastgelegd in de rechtbank. Het is dus maar de vraag of er wel ontkomen is, aan de nieuwste prinsentitel van Nederland.

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP