Het kan maar zo zijn dat Nederland in de komende maanden een prins rijker is. Hugo Klynstra (21), de buitenechtelijke zoon van prins Carlos (foto), gaat voor de titel.

Hugo is de zoon van prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, uit een romance met zijn twaalf jaar oudere vlam Brigitte Klynstra. In 2015 eiste hij de achternaam van zijn vader op, nu beslist de Raad van State of hij die en de bijbehorende adellijke titel ook daadwerkelijk krijgt.

Hugo en zijn moeder in 2009

Bezwaar
Prins Carlos (die in 2010 trouwde met journaliste Annemarie van Weezel en met haar drie kinderen heeft) is daar op tegen en maakte bezwaar, en dat bezwaar wordt vandaag (maandag) behandeld in de Raad. Als Hugo in gelijk wordt gesteld, heet hij binnen zes tot twaalf weken officieel Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme.

Nooit erkend
Hoewel prins Carlos nooit heeft betwist dat Hugo zijn zoon is, heeft hij het ook nooit erkend. Zijn vaderschap is wel vastgelegd in de rechtbank. Het is dus maar de vraag of er wel ontkomen is, aan de nieuwste prinsentitel van Nederland.

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in