Er gelden heel wat protocollen voor royals. Maar rules are made to be broken. En zeker in het Britse koningshuis hebben ze daar een handje van.

Diana: koos haar eigen verlovingsring uit

De meeste koninklijke ringen worden keurig op aanvraag gemaakt (zoals die van Meghan), maar die van Diana kwam gewoon uit de catalogus bij Garrard. Ze had er een gespot die ze mooi vond, en die moest het per se worden. Inmiddels draagt Kate ‘m.

De queen: zette haar handtekening op een voetbal

En dat mag eigenlijk niet: koninklijke handtekeningen zijn namelijk streng geheim. Vermoedelijk kon Elizabeth het koppie van het Maleisische jochie met de bal niet weerstaan.

Kate: liet zich aanraken door basketballer LeBron James

Technically speaking niet echt haar schuld, maar toen NBA-speler LeBron een arm om Kate heen sloeg tijdens een staatsbezoek was dat wel héél erg ongebruikelijk.

Will en Harry: knuffelden er op los

Harry kan zijn fans niet altijd weerstaan, en William stortte zich vorig jaar in de armen van zijn jeugdheld Chewbacca. Eigenlijk heurt het niet, al die affectie. Maar soms zijn het net mensen, die royals.\


Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in