Vandaag reisde Koning Willem-Alexander al weer door naar Estland. Het staatsbezoek, zijn eerste zonder Máxima aan zijn zijde, in Letland is daarmee achter de rug. Een overzicht:

Koning Willem-Alexander begon maandagmorgen bij het Kasteel van Riga aan zijn veertiende staatsbezoek, het eerste zonder koningin Máxima. 

Zij zegde af vanwege het tragisch overlijden van haar jongste zus Inés, maar ze is er in gedachten bij, zo vertelde Willem-Alexander zondag al na aankomst in Letland.

Ondanks het overvolle programma was er even tijd voor ontspanning, en de mogelijkheid om een leuk plaatje te schieten voor de pers tijdens de rondvaart in Riga.

Eeuwfeest

De Baltische republiek viert dit jaar het eeuwfeest van de aan het einde van de Eerste Wereldoorlog en onder de kruitdampen van de Russische revolutie verworven onafhankelijkheid. 

Kranslegging

Samen met president Raimonds Vējonis legde de koning bloemen aan de voet van het imposante Vrijheidsmonument van Letland, aan de rand van het oude centrum van de voormalige Hanzestad Riga.

Rond het beeld hadden zich tientallen nieuwsgierigen verzameld om een glimp op te vangen van de ingetogen plechtigheid. 

Daarna mengden koning en president zich even onder het publiek, onder wie Nederlandse studenten die tandheelkunde in Letland zijn gaan studeren nadat ze in eigen land waren uitgeloot . 

Willem-Alexander had hun aanwezigheid ook al opgemerkt op de lijst met genodigden voor de ontvangst voor de kleine Nederlandse gemeenschap dinsdagmorgen. "We zien elkaar daar", zei hij.

Symbolisch cadeau

Voor Letland is het verjaardagscadeau dat de koning heeft meegebracht van groot symbolisch belang. 

Willem-Alexander heeft een fraai voorbeeld van 'Dutch Design' meegenomen, 'Rijks, Masters of the Golden Age' van de hand van Marcel Wanders, dat hij in de Nationale Bibliotheek aanbiedt. In het boek staan verwijzingen naar de eeuwenoude banden tussen Nederland en Letland.

Staatsbanket

Maandagavond voorafgaand aan het staatsbanket met president Raimonds Vejonis en zijn vrouw Iveta Vejone in het Kasteel van Riga, Letland.

Uithoudingsvermogen

Koning Willem-Alexander vraagt deze dagen veel van zijn uithoudingsvermogen. Drie staatsbezoeken in één week, met net een zwaar beladen retourtje Buenos Aires achter de rug, en zonder de steun van echtgenote Máxima, is een zware opgave.

De koning immers staat steeds in het middelpunt van de belangstelling, en kan bij gesprekken en presentaties zijn gedachten niet laten afdwalen.

Dinsdag reisde hij door naar Estland, natuurlijk lees je op Nouveau.nl meer over dat bezoek.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Hoe fijn is het dat je een merk vindt dat je ál-tijd staat? Héél fijn, weet ook Koningin Máxima. Zij kan altijd terugvallen op de prachtige creaties van Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 

Veel van de favoriete creaties van Máxima hebben een knielengte en ceintuur. Goede fashiontruc van de koningin, want door zo'n ceintuurtje lijk je slanker.

Met een hoed geeft ze een outfit weer wat schwung en door daarmee te variëren, kan ze makkelijk dezelfde jurken vaker dragen. 

Vermeulen werk vaak met borduursels en patronen, maar deze creatie is juist prachtig in haar eenvoud.

Ook bij gala's of staatsaangelegenheden is Natan een goede keuze.

Één van onze favorieten, de schoenen zijn hierbij zó goed gekozen.

Een stuk minder kleurrijk, maar evengoed stijlvol.

Dan zien wij toch liever een kleurtje.

Zeker bij outfits met een knielengte, combineert Máxima graag de kleur door in haar schoenen.

Kleren maken de vrouw en de vrouw maakt de kleren.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Spaanse koningin Letizia heeft voor het eerst Melania Trump ontmoet. Terwijl haar man, Koning Felipe VI, aan het keuvelen was met Donald Trump, kletsten de twee fashionista's wat af tijdens een wandeling door de presidentiële tuinen.

De twee lijken het goed met elkaar te kunnen vinden. 

Valentino

Melania en Letizia zagen er allebei prachtig uit. De Amerikaanse first lady droeg een japon met borduursels uit de collectie van Valentino met daaronder pumps van Manolo Blahnik. En Letizia koos voor een lekkere opvallende roze jurk van de Amerikaanse designer Michael Kors. 

Da's toevallig

Sommigen hebben we het wellicht gespot, maar de jurk van Letizia komt wel heel bekend voor. Wat blijkt? Melania droeg dezelfde jurk, maar dan in een andere kleur (blauw) toen zij en haar man vorig jaar de president van Panama en zijn vrouw op visite kregen.

Bron: PopSugar Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in