Het is bijna tijd voor Prinsjesdag 2018, dus blikken wij terug op de prachtige creaties die Máxima in haar vijf jaar als koningin droeg voor deze grote dag.

Na een rode, een gouden, een bebloemde en een blauwe jurk dachten we in 2017 dat we ongeveer wisten wat we konden verwachten van Máxima op Prinsjesdag: in elk geval veel kleur.

Article continues after the ad

Maar Máxima is onvoorspelbaar. Dus verscheen ze in 2017 bij de Ridderzaal in een grijze a-lijnjapon met rozen van Natan. Prachtig, maar ingetogen.

Later bleek dat de koningin ons in juni al trakteerde op een lookje van dezelfde stof, maar toen in het lichtroze. In Rome droeg ze de voorloper van haar Prinsjesdaglook.

Wat we morgen (dinsdag) kunnen verwachten is dus maar sterk de vraag. Máxima laat zich niet zomaar voorspellen. Maar het zou maar zo kunnen dat we in de afgelopen maanden al een stiekem voorproefje hebben gekregen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in