De vorige koning van Spanje kon er wat van

Een nieuw boek claimt dat de Spaanse koning Juan Carlos (79) het bed deelde met vijfduizend vrouwen. Er gaan al jaren wilde verhalen over de vader van koning Felipe, maar zo bont was het nog nooit.

Juan Carlos mag dan nog altijd getrouwd zijn met Sofia, dat huwelijk zou al ruim 35 jaar alleen nog voor de show zijn. In de tussentijd veroverde de koning volgens militair historicus Amadeo Martínez Inglés bijna elke vrouw die op zijn pad kwam. Hij schreef er een boek over dat in september uitkomt.

Spionnentaferelen
Inglés baseert zijn claims op spionagerapporten van dictator Franco. Daaruit zou blijken dat de koning tussen 1976 en 1994 alleen al 2.154 vrouwen zijn bed in wist te krijgen. Bekende en onbekende vrouwen, zo zoemt al veel langer rond: ook prinses Diana zou volgens een beroemd gerucht ook gevallen zijn voor zijn Spaanse charmes.

Daarnaast zou de voormalige koning jarenlang een 'dubbelleven' hebben geleid met de Duitse aristocrate Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Sofia was op dit punt al lang en breed klaar met haar echtgenoot. Volgens het nieuwe boek betrapte zij hem ooit met een beroemde actrice in bed. Saillant detail: Sofia had haar kinderen meegenomen de slaapkamer in om hun vader – die alleen zou zijn – te verrassen.

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP