Het Deense koningspaar is zaterdag precies vijftig jaar getrouwd, en viert dat met een unieke familiefoto.

Je vijftigste trouwjubileum vier je, royal of niet, het liefst met je dierbaren. Dat is ook precies wat koningin Margrethe (de doopmeter van Willem-Alexander) en prins Henrik van Denemarken deze dagen doen.

Samen met hun acht kleinkinderen (Christian, Isabella, Vincent, Josephine, Nikolai, Felix, Henrik en Athena), hun zoons Frederik en Joachim en diens vrouwen Mary en Marie poseerden ze voor de gelegenheid in het park bij Paleis Fredensborg. Daar onthulden ze een beeld in ere van hun gouden jubileum, speciaal ontworpen door prins Henrik. Bekijk hieronder de prachtige foto en een behind the scenes-filmpje van het feestelijke moment.

Foto: Kongehuset

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: