Gaan normaal alle deuren open voor de Deense kroonprins Frederik, deze bleef toch echt dicht. Dan sta je toch raar te kijken...

Afgelopen weekeinde werd hij aan de deur van een bar in het Australische Brisbane geweigerd, omdat hij zich niet kon identificeren.

Met een beetje hulp
De kroonprins (getrouwd met de Australische Mary) en zijn gevolg mochten pas naar binnen toen agenten zich met de kwestie bemoeiden en er een uitzondering werd gemaakt, melden lokale media.

Lees ook: Fijne fotoserie: gefeliciteerd (met) Carl Philip!

Ze zijn streng, down under
In verschillende delen van Australië zijn er sinds kort strenge regels voor het betreden van plekken waar alcohol wordt geschonken. Barbezoekers in Queensland moeten bijvoorbeeld altijd hun paspoort of rijbewijs op zak hebben. De autoriteiten willen daarmee alcoholmisbruik voorkomen.

Prins Frederik, prinses Mary en hun kinderen
Prins Frederik, prinses Mary en hun kinderen

'Dit overkomt normale mensen continu'
Bareigenaar Phil Hogan noemt de nieuwe regels een ’nachtmerrie’. "De gebeurtenissen met de prins zijn pas het topje van de ijsberg. Dit overkomt normale mensen continu”, zegt hij tegen de Brisbane Courier Mail. Hogan vreest dat hij een boete krijgt voor het toelaten van de Deense troonopvolger, die in Australië is voor de Hamilton Island Race Week-zeilwedstrijden. 

Wij hebben zo'n vermoeden wie die boete dan betaalt...

Het klinkt bijna als een sprookje: prinses draagt broek van klein jeansbedrijfje die íedereen nu wil hebben, waardoor er een wachtlijst van drie maanden is.

Het gaat om de zwarte jeans die Meghan Markle droeg toen ze op 18 januari samen met Harry Cardiff Castle in Wales bezocht. Maker van die jeans is de firma Hiut Denim, een klein bedrijfje dat de aanvraag sinds die beruchte dag niet meer aan kan.

Wereldwijd

Die aanvragen komen overigens niet alleen van de Britten, maar ook uit Parijs en New York. David Hieatt die het bedrijfje runt met zijn vrouw Claire: ‘Sinds die dag is het gekkenhuis op onze site. De bestellingen hebben nu een wachttijd van drie maanden. We hebben meer mensen aangenomen en gaan verhuizen naar een nieuwe fabriek. Het Meghan effect is opmerkelijk.’ Op de wachtlijst voor een jeans van 175 pond… Go Hiut! En dank je, Meghan!

De jeans, zoals je 'm vindt op https://hiutdenim.co.uk/products/the-dina

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images, Hiut Denim

 

 

Menig royal houdt wel van een goede recycle, maar prinses Anne neemt dat wel héél serieus: zij droeg van de week een outfit van bijna veertig jaar oud.

De Princess Royal (de dochter van koningin Elizabeth) kwam naar de viering van Commonwealth Day  in een prachtige mantel met matchende hoed, tas, schoenen en handschoenen.

Een bekend ensemble voor Anne-watchers, want deze look heeft ze al veel vaker gedragen. Ze werd er voor het eerst in gespot tijdens de Royal Ascot van 1980, maar droeg ‘m ook in 1985, 1990 (weer bij de Ascot) en 2015.Met haar decennia-oude recycle volgt Anne helemaal de trend van dit moment: tijdens de Oscaruitreiking verscheen actrice Rita Moreno (West Side Story) ook al in een look van vele jaren geleden: 56 in haar geval.

Beeld: Getty Images