Gaan normaal alle deuren open voor de Deense kroonprins Frederik, deze bleef toch echt dicht. Dan sta je toch raar te kijken...

Afgelopen weekeinde werd hij aan de deur van een bar in het Australische Brisbane geweigerd, omdat hij zich niet kon identificeren.

Met een beetje hulp
De kroonprins (getrouwd met de Australische Mary) en zijn gevolg mochten pas naar binnen toen agenten zich met de kwestie bemoeiden en er een uitzondering werd gemaakt, melden lokale media.

Lees ook: Fijne fotoserie: gefeliciteerd (met) Carl Philip!

Ze zijn streng, down under
In verschillende delen van Australië zijn er sinds kort strenge regels voor het betreden van plekken waar alcohol wordt geschonken. Barbezoekers in Queensland moeten bijvoorbeeld altijd hun paspoort of rijbewijs op zak hebben. De autoriteiten willen daarmee alcoholmisbruik voorkomen.

Prins Frederik, prinses Mary en hun kinderen
Prins Frederik, prinses Mary en hun kinderen

'Dit overkomt normale mensen continu'
Bareigenaar Phil Hogan noemt de nieuwe regels een ’nachtmerrie’. "De gebeurtenissen met de prins zijn pas het topje van de ijsberg. Dit overkomt normale mensen continu”, zegt hij tegen de Brisbane Courier Mail. Hogan vreest dat hij een boete krijgt voor het toelaten van de Deense troonopvolger, die in Australië is voor de Hamilton Island Race Week-zeilwedstrijden. 

Wij hebben zo'n vermoeden wie die boete dan betaalt...

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...