Mooi hoeft niet duur te zijn

Ze hebben de beschikking over al het moois van de grote modehuizen, maar ook voor royals is een koopje soms niet te versmaden. De laatste maanden zagen we volop budgetproof mode voorbij komen.

Kate Middleton staat natuurlijk bekend als dé high street-prinses, en doet de naam de laatste tijd eer aan. Tijdens een evenementje in Londen zagen we haar in een witte blazer van Zara met een broek van J.Crew. Ook haar favoriete witte sneakers van Superga (voor de liefhebber: de 2750 Cotu Classic) zijn heel betaalbaar. Voor slechts 60 euro haal je ze in huis.

Ook Letizia van Spanje is niet vies van een koopje. Zij werd onlangs gespot met een paar oorbellen van een tientje van het Portugese merk Parfois. Tijdens een meeting in Madrid droeg ze een showstoppend paar rode hakken van haar favoriete betaalbare label: Zara.

Lees ook: Máxima draagt spotgoedkoop jasje in Noorwegen

Prinses Mary van Denemarken wist haar Zweedse buren een hart onder de riem te steken tijdens de Fashion Summit in Kopenhagen. Daar droeg ze een prachtige rok van het Zweedse H&M. Prijskaartje: nog geen 25 euro.

Geen designerwaar voor de Zweedse prinses Sofia toen die eerder dit jaar haar tweede zwangerschap aankondigde. Op de blije foto poseert ze gewillig in een top van COS, een zustermerk van H&M.

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in