‘Keep calm and carry on’

Hij weet zelf hoe het is om met een commoner te trouwen, en zijn moeder trouwde als actrice met een prins. Prins Albert heeft dan ook best wat advies, voor Harry en zijn Meghan.

“Het gaat vooralsnog goed met ze”, liet Albert aan People Magazine weten over de Britse prins en zijn vriendin. “Mijn advies voor ze is: keep calm and carry on. En dat doen ze heel behoorlijk tot nog toe.”

Vergrootglas
Albert trouwde in 2011 met Olympisch zwemster Charlene, en weet heel goed wat een overgang het kan zijn om ineens bij een royal family te horen. “Dat is heel lastig”, zegt hij tegen People. “Zeker binnen de Britse royal family, die nog veel meer onder een vergrootglas liggen dan andere koningshuizen.”

Dat Meghan een actrice is (ze is momenteel te zien in de serie Suits), zou in Meghans voordeel kunnen werken, meent Albert. Zijn moeder Grace Kelly was dat ook toen ze in Monte Carlo arriveerde. “Mijn moeder zei altijd dat ze wel een beetje voorbereid was op haar leven als royal door haar werk als actrice”, aldus Albert. “Ze kende het omgaan met de pers al een beetje bijvoorbeeld.”

Een wijze les voor Harry en Meghan, rechtstreeks van Grace: “Ze leerde ons dat je alles op alles moet zetten om je privéleven te beschermen. Op vakantie gingen wij bijvoorbeeld eerst een uur op de foto, zodat ze ons daarna met rust zouden laten.”

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in