Het leuke van social media is dat je een stuk dichterbij de sterren en de royals kan komen dan vroeger. Tijdens de huldiging van de Olympiërs in Den Haag, gingen de sporters helemaal los op hun persoonlijke media. En dat geeft leuke plaatjes!

Kjeld Nuis stond als een van de Olympische helden met maar liefst twee gouden medailles naast Koningin Máxima. en daar maakte hij een feestje van (druk op pijltje naar rechts voor meer foto's)

 

What a day 🎖🥇🥇 #Ridder

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis) op

Vice premier Hugo de Jonge sprak de sporters, in afwezigheid van Premier Rutte, toe in de Grote Kerk. En hij nam de gelegenheid om met Paralympisch sportheld Jeroen Kampschreur op de foto te gaan.

Medaillewinnares Esmee Visser geeft ook een inkijkje van tevoren:

 

Ready to meet the king and queen 🇳🇱🌷🙆‍♀️ #TeamNL

Een bericht gedeeld door Esmee (@esmee.visser) op

's ochtends was Máxima nog bij een bijeenkomst van het Oranjefonds:

En ze worden uitgezwaaid door de Koninklijke Familie:

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in