We raken maar niet uitgepraat over de garderobe van onze koningin. Afgelopen week prees ook de buitenlandse pers de rode asymmetrische japon die Máxima droeg toen ze de president van de Republiek Singapore verwelkomde. 

De koningin koos in het verleden vaker voor een blote schouder.

Article continues after the ad

1. In een Claes

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomden onlangs de president van de Republiek Singapore Halimah Yacob en haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee voor hun staatsbezoek aan Nederland. Wat Máxima droeg? Een rode japon van Claes Iversen.

2. Jan Taminiau

Zoals we allemaal weten is Máxima dol op Dutch design. Daarom draagt ze graag en vaak een mooie outfit van Nederlands bodem. Tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken droeg ze een lila avondjurk van Jan Taminiau.

De ontwerper liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

3. De jumpsuit

De koningin verschijnt niet altijd in een japon, ze kiest ook weleens voor iets totaal anders. Een jumpsuit bijvoorbeeld. Máxima droeg een knalrode met blote schouder bij het Red Ribbon Concert in Amsterdam. De designer: Valentino.

4. Roder dan rood

Bij het staatsbanket in Nieuw-Zeeland viel de koningin op in haar lipstick rode japon. De rode jurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen is bewerkt met pailletten en heeft Máxima al eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015. De tiara van koningin Máxima is het Harpdiadeem van koningin Emma.

5. Okergeel

De koningin droeg tijdens het staatsbanket in Luxemburg een japon in een kleur die je ze niet vaak draagt: okergeel. Máxima droeg een asymmetrische avondjurk die is gemaakt van goudkleurige geplisseerde chiffon over een onderlaag van crêpe. De designer is Jan Taminiau.

Bron: Modekoninginmaxima/HLN Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in