We raken maar niet uitgepraat over de garderobe van onze koningin. Afgelopen week prees ook de buitenlandse pers de rode asymmetrische japon die Máxima droeg toen ze de president van de Republiek Singapore verwelkomde. 

De koningin koos in het verleden vaker voor een blote schouder.

More content below the advertising

1. In een Claes

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomden onlangs de president van de Republiek Singapore Halimah Yacob en haar echtgenoot Mohamed Abdullah Alhabshee voor hun staatsbezoek aan Nederland. Wat Máxima droeg? Een rode japon van Claes Iversen.

2. Jan Taminiau

Zoals we allemaal weten is Máxima dol op Dutch design. Daarom draagt ze graag en vaak een mooie outfit van Nederlands bodem. Tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken droeg ze een lila avondjurk van Jan Taminiau.

De ontwerper liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

3. De jumpsuit

De koningin verschijnt niet altijd in een japon, ze kiest ook weleens voor iets totaal anders. Een jumpsuit bijvoorbeeld. Máxima droeg een knalrode met blote schouder bij het Red Ribbon Concert in Amsterdam. De designer: Valentino.

4. Roder dan rood

Bij het staatsbanket in Nieuw-Zeeland viel de koningin op in haar lipstick rode japon. De rode jurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen is bewerkt met pailletten en heeft Máxima al eerder gedragen tijdens het staatsbezoek aan Denemarken in 2015. De tiara van koningin Máxima is het Harpdiadeem van koningin Emma.

5. Okergeel

De koningin droeg tijdens het staatsbanket in Luxemburg een japon in een kleur die je ze niet vaak draagt: okergeel. Máxima droeg een asymmetrische avondjurk die is gemaakt van goudkleurige geplisseerde chiffon over een onderlaag van crêpe. De designer is Jan Taminiau.

Bron: Modekoninginmaxima/HLN Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Erwin Olaf is verantwoordelijk voor de prachtige portretserie die vorig jaar geschoten werd van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Amalia, Ariane en Alexia, spreekt openhartig over de samenwerking met de koninklijke familie.

Begin 2018 werd Olaf gevraagd om de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart én een portretserie.

More content below the advertising

"Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie", aldus de fotokunstenaar.

Een sessie in het Paleis op de Dam had "iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer."

Verder laat de talentvolle fotograaf weinig los. Veel meer dan dat het "leuk" was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet.

Olaf toont ,behalve veel eerder werk, een klein aantal foto's die hij in opdracht maakte waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. 

Meer werk van Erwin Olaf zien? Zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag is vanaf vandaag geopend. In Nouveau van deze maand lees je alvast een groot portret van de fotograaf. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima was voor de Verenigde Naties in Jordanië. Qua outfits was het weer prachtig, verschillende trends kwamen voorbij. 

Vooral de flared pants is bij ons favoriet. Welke look vinden jullie goed gekozen?

More content below the advertising

1. Wijde pijp

Wij vinden de bruine look van Natan een heel mooie. De koningin combineerde, toen ze onder meer twee vrouwelijke ondernemers in Al Hana Boutique bezocht, een prachtige flared pants (trend op dit moment) met bijpassende mantel.

2. Prachtige avondjurk

Máxima pakt vaak flink uit als het om een avondjurk gaat. Zo ook op de tweede dag van haar bezoek. Ze koos voor een ingekorte avondjurk van Giambattista Valli. De jurk was nog te koop, maar nu uitverkocht. De rest van de collectie vind je hier.

3. De coltrui

De koningin hield haar nek gesloten met een chique coltrui van Max Mara. De trui met col staat niet iedereen, maar eerlijk is eerlijk Maxima komt ermee weg.

 

 

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in