Máxima is niet vies van een beetje 'bling bling'. De koningin koos een flink aantal keren voor goud de afgelopen jaren. Daarom zetten wij deze week een aantal gouden looks van haar op een rij. 

1. Vlammen in Valentino

Tijdens de zeventigste verjaardag van Beatrix droeg Máxima een gouden broekpak van Valentino. Ze had de eyecatcher ook aan in 2011, tijdens een staatsbezoek in Brazilië. Een topstuk!

2. Met een glittertje

Toen Máxima in 2009 een bezoek bracht aan Chili, koos ze voor een gouden japon met pailletten ('op chique' dus) van Benito Fernandez. 

Article continues after the ad

3. Spannende japon

Eén van de mooiste jurken volgens ons: de aymmetrische van Halston Heritage. Ge-wel-dig! Een japon die we overigens nooit meer gezien hebben, terwijl de koningin best van recyclen houdt.

4. Goed gestrikt

Tijdens Koninginnedag 2012 was goud ook de (toepasselijke) kleur. De jurk en mantel zijn allebei van haar favoriete Belgische modehuis Natan. De haarstrik is van Fabienne Delvigne. Deze look droeg Máxima overigens ook twee jaar later toen ze in Huizen een jubileumconcert voor ouderen bijwoonde.

5. Gouden combinatie

Een bijzonder mooie keuze tijdens een bezoek aan deelstaat Saksen-Anhalt. Máxima koos voor een stijlvolle combinatie van goud en leer. De koningin draagt een top met ingeweven gouddraad en een rode leren rok.

Bron: modekoninginmaxima/Blauw Bloed Beeld: ANP/Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in