Máxima is niet vies van een beetje 'bling bling'. De koningin koos een flink aantal keren voor goud de afgelopen jaren. Daarom zetten wij deze week een aantal gouden looks van haar op een rij. 

1. Vlammen in Valentino

Tijdens de zeventigste verjaardag van Beatrix droeg Máxima een gouden broekpak van Valentino. Ze had de eyecatcher ook aan in 2011, tijdens een staatsbezoek in Brazilië. Een topstuk!

More content below the advertising

2. Met een glittertje

Toen Máxima in 2009 een bezoek bracht aan Chili, koos ze voor een gouden japon met pailletten ('op chique' dus) van Benito Fernandez. 

3. Spannende japon

Eén van de mooiste jurken volgens ons: de aymmetrische van Halston Heritage. Ge-wel-dig! Een japon die we overigens nooit meer gezien hebben, terwijl de koningin best van recyclen houdt.

4. Goed gestrikt

Tijdens Koninginnedag 2012 was goud ook de (toepasselijke) kleur. De jurk en mantel zijn allebei van haar favoriete Belgische modehuis Natan. De haarstrik is van Fabienne Delvigne. Deze look droeg Máxima overigens ook twee jaar later toen ze in Huizen een jubileumconcert voor ouderen bijwoonde.

5. Gouden combinatie

Een bijzonder mooie keuze tijdens een bezoek aan deelstaat Saksen-Anhalt. Máxima koos voor een stijlvolle combinatie van goud en leer. De koningin draagt een top met ingeweven gouddraad en een rode leren rok.

Bron: modekoninginmaxima/Blauw Bloed Beeld: ANP/Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in