Koningin Máxima heeft een royal(e) kast bomvol sieraden waar je u tegen zegt. Ze houdt van opvallende en vaak bijzondere juwelen waar soms een verhaal achter zit. 

Wij zetten vijf bijzondere op een rij.

Article continues after the ad

1. De beetle

In de collectie van de koningin vinden we veel insecten, daar houdt ze van (in de vorm van een sieraad dan). Zo is ze al meerdere malen gespot met een enorme meikever in de vorm van een broche. Máxima droeg deze tijdens een staatsbezoek in Portugal, maar ook een aantal maanden daarvoor in 2017. De ontwerper is Jan Taminiau.

Portugal

Maart 2017

2. Oranje boven

Tijdens een bezoek aan de stad Drachten een paar maanden terug koos de koningin voor een opvallend (en oranje) exemplaar voor om haar nek. De oranje choker is van Natan.

3. Haute chic

Koningin Máxima kan terugvallen op een schatkamer vol flonkers, maar de Mellerio parure met robijnen is toch wel een van haar favorieten. Het is een prachtig familiestuk van de Oranjes. Willem III liet hem in 1889 maken voor de dertigste verjaardag zijn tweede vrouw Emma.

4. Schitterende exemplaren

Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Portugal schitterende juwelen. Bij haar creatie van Natan droeg de koningin op de eerste dag een in en het oog springend juweel: een peervormige diamanten pendant, afkomstig van de Devant de Corsage (borstjuweel), die Koning Emma in 1879  als Nationaal Huldeblijk van de Nederlandse bevolking kreeg. Een sieraad met een geschiedenis dus.

Bron: Blauw Bloed/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in