Koningin Máxima heeft een royal(e) kast bomvol sieraden waar je u tegen zegt. Ze houdt van opvallende en vaak bijzondere juwelen waar soms een verhaal achter zit. 

Wij zetten vijf bijzondere op een rij.

More content below the advertising

1. De beetle

In de collectie van de koningin vinden we veel insecten, daar houdt ze van (in de vorm van een sieraad dan). Zo is ze al meerdere malen gespot met een enorme meikever in de vorm van een broche. Máxima droeg deze tijdens een staatsbezoek in Portugal, maar ook een aantal maanden daarvoor in 2017. De ontwerper is Jan Taminiau.

Portugal

Maart 2017

2. Oranje boven

Tijdens een bezoek aan de stad Drachten een paar maanden terug koos de koningin voor een opvallend (en oranje) exemplaar voor om haar nek. De oranje choker is van Natan.

3. Haute chic

Koningin Máxima kan terugvallen op een schatkamer vol flonkers, maar de Mellerio parure met robijnen is toch wel een van haar favorieten. Het is een prachtig familiestuk van de Oranjes. Willem III liet hem in 1889 maken voor de dertigste verjaardag zijn tweede vrouw Emma.

4. Schitterende exemplaren

Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Portugal schitterende juwelen. Bij haar creatie van Natan droeg de koningin op de eerste dag een in en het oog springend juweel: een peervormige diamanten pendant, afkomstig van de Devant de Corsage (borstjuweel), die Koning Emma in 1879  als Nationaal Huldeblijk van de Nederlandse bevolking kreeg. Een sieraad met een geschiedenis dus.

Bron: Blauw Bloed/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in