OVERIJSSEL

Een wereld vol cultuur

Over de IJssel vindt u een wereld vol cultuur. Van boeiende internationale tentoonstellingen en exposities tot karakteristieke dorpjes en historische steden. En van industrieel erfgoed tot eeuwenoude landgoederen, waar u urenlang ontspannen kunt wandelen. Heeft u zin om cultuur te snuiven? Dan is Overijssel een perfecte bestemming.

Culturele highlights

GiethoornAls u kiest voor een cultureel uitstapje naar Overijssel, dan wordt het misschien nog lastig kiezen uit het overweldigende aanbod. Wat dacht u van een tocht per fluisterboot langs de rietgedekte boerderijen van Giethoorn, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd? Ook Ootmarsum is een must-see. Dit pittoreske stadje combineert een historisch stadscentrum, inclusief openluchtmuseum, met moderne galerieën vol hedendaagse kunst. En dan zijn er nog de zeven middeleeuwse Hanzesteden, van hoofdstad Zwolle tot schatkamer Kampen, waar medio december de historisch zeer waardevolle IJsselkogge zal worden gelicht. De rust van het platteland is in Overijssel altijd dichtbij. Geniet van die rust in de stijlvolle setting van een van de talrijke kastelen en landgoederen die Overijssel rijk is.

Unieke dubbeltentoonstelling: William Turner

William Turner
Overijssel kan bogen op enkele vooraanstaande musea. In het oktobernummer van Nouveau wijdden wij een groot artikel aan een unieke dubbeltentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle en Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Tot 3 januari a.s. kunt u zich in beide musea laven aan de wonderschone kunst van de Engelse schilder William Turner (1775-1851), die zich al tijdens zijn leven wist te onderscheiden door zijn ongeëvenaarde weergave van het licht. De ruim vijftig kunstwerken zijn alleen bij hoge uitzondering in ons land te zien, dus mis deze kans niet.

Article continues after the ad

Turner-arrangement

Op de website www.overdeijssel.info vindt u aantrekkelijke Over de IJssel-arrangementen die u direct kunt boeken. Rond de expositie in Twente heeft Hampshire Hotel De Broeierd een speciaal ‘Turner’-arrangement samengesteld. Hotel De Broeierd is ‘de oudste herberg van Twente’, ligt aan de rand van Enschede en is een prima uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje cultuur en natuur in Twente. Het hotel ligt vlakbij het gezellige stadscentrum en Roombeek Cultuurpark, waar het Rijksmuseum Twenthe zich bevindt. Tegelijkertijd loopt u vanuit het hotel zo de prachtige natuur in. In het hotel zelf kunt u genieten van een high-tea in Brasserie De Bakspieker en dineren in Bistro De Broeierd.

Arrangement ‘Turner in Twente’:

  • 2 overnachtingen op een comfortabele hotelkamer
  • 2x een uitgebreid ontbijt
  • 1x driegangendiner
  • Entree tot de Turner-expo in Rijksmuseum Twenthe

De prijs van dit arrangement is € € 99,50 p.p. op basis van twee personen op een kamer

Reserveren: info.broeierd@hampshire-hotels.com of 053-850 65 00 (o.b.v. beschikbaarheid in de periode t/m 3 januari 2016 (m.u.v. de feestdagen)

Winactie

Nog tot 15 november a.s. loopt er een leuke winactie, waarbij u bovenstaand of een ander Over de IJssel-arrangement kunt winnen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is uzelf inschrijven voor de nieuwsbrief met de beste tips uit Overijssel op www.overdeijssel.info/win

Geef daarbij direct aan welk arrangement u wilt winnen. U hoort op 30 november a.s. of u de gelukkige winnaar bent.

Overijssel