Het is weer die tijd van het jaar, de bedrijfsfeesten en borrels staan voor de deur. Met andere woorden: zalen vol vreemden, en - erger nog - vage bekenden met wie je zo op het eerste gezicht niets gemeen hebt. Paniek? Welnee. Met deze tips en trucs sla jij je glansrijk door de avond heen.

Verspil geen minuut
Socializing begint al in de lift. Daar waar de meeste mensen glazig voor zich uit staan te staren, bewijs jij dat je geen wassenbeeld bent. Kijk om je heen en zeg opgewekt: “We zijn vast allemaal op weg naar hetzelfde feest”, waarna je jezelf voorstelt. Maak je niet druk als het gesprek stopt zodra de liftdeuren opengaan. Als jullie elkaar weer tegenkomen bij de bar, kost dat praatje totaal geen moeite meer.

Lotgenoten verenigt u
Weet dat je niet de enige bent die loopt te trillen op haar hoge hakken als je de zaal binnenkomt. Iedereen krijgt buikpijn bij het idee geen aanspraak te hebben en loopt het liefst in een rechte lijn naar de champagneglazen om zichzelf moed in te drinken.

Lees ook: 'Cocktail, Black Tie...' Wat moeten we dragen bij deze dresscodes?

Verboden vragen
"Hoe pas jíj in dit plaatje?" Ai, dit klinkt alsof je shock bent dat de ander ook is uitgenodigd. Nog zo een: "Wat brengt jou hier?" Dat kan origineler. Vraag liever welke plannen je gesprekspartner heeft voor de feestdagen. Voor je het weet, delen jullie tips over de mooiste skigebieden of je geheime glühweinrecept en wordt het toch nog gezellig.

Strooi met complimenten
Nou ja, strooien… Het moet wel geloofwaardig blijven, maar een goed geplaatst compliment breekt het ijs. Dus houd je niet in als je een mooie armband ziet of de jurk van je dromen. Zo geef je de ander de kans iets te vertellen over de dingen waar zij van houdt.

Het is geen sollicitatiegesprek
Toon belangstelling voor iemands persoonlijke interesses. Smalltalk is niets meer dan een kletspraatje. Begin niet meteen over het werk. Je wilt niet de indruk wekken dat jij er als een speer vandoor gaat, als de baan van je gesprekpartner niet imponerend genoeg is.

Open blik
Laat je vooroordelen, hoe onschuldig soms ook, thuis. Dan ontdek je misschien wel dat die donkerharige beauty met haar killer Louboutins helemaal geen fan is van The Kardashians, maar van Jane Austen.  

Beelden Nancy Reagan in het Witte Huis met 'kerstman' Larry Hagman en Alf: Hollandse Hoogte

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.