Het is weer die tijd van het jaar, de bedrijfsfeesten en borrels staan voor de deur. Met andere woorden: zalen vol vreemden, en - erger nog - vage bekenden met wie je zo op het eerste gezicht niets gemeen hebt. Paniek? Welnee. Met deze tips en trucs sla jij je glansrijk door de avond heen.

Verspil geen minuut
Socializing begint al in de lift. Daar waar de meeste mensen glazig voor zich uit staan te staren, bewijs jij dat je geen wassenbeeld bent. Kijk om je heen en zeg opgewekt: “We zijn vast allemaal op weg naar hetzelfde feest”, waarna je jezelf voorstelt. Maak je niet druk als het gesprek stopt zodra de liftdeuren opengaan. Als jullie elkaar weer tegenkomen bij de bar, kost dat praatje totaal geen moeite meer.

Lotgenoten verenigt u
Weet dat je niet de enige bent die loopt te trillen op haar hoge hakken als je de zaal binnenkomt. Iedereen krijgt buikpijn bij het idee geen aanspraak te hebben en loopt het liefst in een rechte lijn naar de champagneglazen om zichzelf moed in te drinken.

Lees ook: 'Cocktail, Black Tie...' Wat moeten we dragen bij deze dresscodes?

Verboden vragen
"Hoe pas jíj in dit plaatje?" Ai, dit klinkt alsof je shock bent dat de ander ook is uitgenodigd. Nog zo een: "Wat brengt jou hier?" Dat kan origineler. Vraag liever welke plannen je gesprekspartner heeft voor de feestdagen. Voor je het weet, delen jullie tips over de mooiste skigebieden of je geheime glühweinrecept en wordt het toch nog gezellig.

Strooi met complimenten
Nou ja, strooien… Het moet wel geloofwaardig blijven, maar een goed geplaatst compliment breekt het ijs. Dus houd je niet in als je een mooie armband ziet of de jurk van je dromen. Zo geef je de ander de kans iets te vertellen over de dingen waar zij van houdt.

Het is geen sollicitatiegesprek
Toon belangstelling voor iemands persoonlijke interesses. Smalltalk is niets meer dan een kletspraatje. Begin niet meteen over het werk. Je wilt niet de indruk wekken dat jij er als een speer vandoor gaat, als de baan van je gesprekpartner niet imponerend genoeg is.

Open blik
Laat je vooroordelen, hoe onschuldig soms ook, thuis. Dan ontdek je misschien wel dat die donkerharige beauty met haar killer Louboutins helemaal geen fan is van The Kardashians, maar van Jane Austen.  

Beelden Nancy Reagan in het Witte Huis met 'kerstman' Larry Hagman en Alf: Hollandse Hoogte

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.