Ik hou van de opstandigheid van mijn haar. Ironisch genoeg denken veel mensen dat ik het juist zo heb gekleurd.

Grijs haar Sarah Harris hoe zij zich er vandaag de dag uitziet

 

Article continues after the ad

Terwijl u vroeger al u geld spendeerde aan een goed dekkende haarverf, mogen de grijze haren nu de vrije loop gaan: grijs haar is in. Voor sommige is het een keuze, andere krijgen ze eerder. Zo ook Sarah Harris, chef mode van de Britse Vogue. In teken van ons jubileumnummer leggen wij de nadruk op ‘The ageless beauty’. Op elke leeftijd kunt u stralen, want wij zijn er voor de vrouw met smaak. Sarah Harris verteld hier hoe haar leven is beïnvloed door het krijgen van grijs haar, al in haar tienerjaren.

‘Opeens. Opeens werd ik grijs. Ik kan mij het moment nog goed herinneren. Ik zat voorin deGrijs haar auto, mijn vaders lievelingsauto. Ik klapte de spiegel boven mijn hoofd uit om mijn mascara op te doen en daar zag ik een zilveren flikkering op mijn kruin: drie zilveren draadjes tussen mijn lange donkerbruine lokken. Ik was 16 en gelijk chagrijnig: ik rukte ze onmiddellijk eruit.

Achteraf gezien, weet ik niet waarom ik zo geschokt was. Mijn moeder was al zo lang ik mij kan herinneren grijs. Toen ik klein was, ging zij om de paar weken naar de kapper om haar haar in een warme bruine tint te zetten, de exacte tint van haar jeugd. De kleur die ik mijn moeder zag dragen in mijn oudere broer zijn doopfoto’s, waar zij gekleed was in een jaren ’70 leren mokka jas, dezelfde kleur als haar haren. Maar zij werd moe van alle bezoekjes naar de salon, waardoor zij de verf dumpte en haar zilverwitte lokken omarmde.

Vanaf dat moment, resulteerde elk uitje in minstens één compliment van een vreemde om mijn moeders haarkleur. Sommigen vroegen zelfs of ze het mochten aanraken, alsof het buitenaards was. De fascinatie komt omdat zilver-haar zeldzaam was.

Maar, de zestienjarige ik spendeerde elke zaterdag gebogen op de badkuip met mijn twee beste vriendinnen – een brunette en een blondine – en verfden mijn haar koper-rood uit een was-in-wash-out fles. Niet zozeer omdat ik een hekel had aan de grauwe clustervorming rond mijn kruin, maar omdat het leuk was in de jaren ’90. Het was tot mijn twintigste jaar, toen ik mijn staalharde strengen in het licht wilde tonen.

Grijs haarHelemaal grijs worden ging geleidelijk en relatief eenvoudig. Ik had het geluk de kleur gelijkmatig is verdeeld. Textuur is ook belangrijk. Net als mijn moeder, was mijn grijze haar zacht, waardoor het beter beheersbaar is.

Vandaag de dag hou ik van mijn opstandige haar: het is eerlijk en non-conformistisch. Hoewel de ironie is, dat veel mensen denken dat het geverfd is. Toen de trend voor grijs haar zijn intrede deed, en beroemdheden zoals Kim Kardashian en Kate Moss begonnen te experimenteren met het pigment, vroegen veel vrouwen rond de 20 wie mijn kapster was. Ik weet zeker dat veel van hen dachten dat ik mijn geheim niet wilde vertellen toen ik zei dat mijn haar zo van nature is.

Nu ik in mijn midden-dertige jaren zit, is het niet altijd de makkelijkste kleur om te dragen. Je kunt er ouder uitzien en op donkere dagen doet de tint niet veel voor het gezicht. Een lichte bronzer en mascara doet daarentegen wonderen. Ook houd ik mijn stijl eenvoudig: ik draag bijna nooit kleur of prints, maar vooral wit, grijs, zwart, navy en khaki.

Ik gebruik geen shampoo voor kleurloos haar, want dat betekent grijs. Het kan er makkelijk verwaarloosd uitzien, dus ziet het er het beste uit na een wasbeurt en geföhnd. Maar ziet dat er niet bij iedereen beter uit? Aan de positieve kant, het is uniek. Niemand vergeet je.

 

Sarah vertelt haar verhaal in het kader van de Charles Worthington Love Your Hair campagne.

Bron: Telegraph.co.uk

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren