Ik hou van de opstandigheid van mijn haar. Ironisch genoeg denken veel mensen dat ik het juist zo heb gekleurd.

Grijs haar
Grijs haar

Sarah Harris hoe zij zich er vandaag de dag uitziet

 

Terwijl u vroeger al u geld spendeerde aan een goed dekkende haarverf, mogen de grijze haren nu de vrije loop gaan: grijs haar is in. Voor sommige is het een keuze, andere krijgen ze eerder. Zo ook Sarah Harris, chef mode van de Britse Vogue. In teken van ons jubileumnummer leggen wij de nadruk op ‘The ageless beauty’. Op elke leeftijd kunt u stralen, want wij zijn er voor de vrouw met smaak. Sarah Harris verteld hier hoe haar leven is beïnvloed door het krijgen van grijs haar, al in haar tienerjaren.

‘Opeens. Opeens werd ik grijs. Ik kan mij het moment nog goed herinneren. Ik zat voorin de

Grijs haar
Grijs haar

auto, mijn vaders lievelingsauto. Ik klapte de spiegel boven mijn hoofd uit om mijn mascara op te doen en daar zag ik een zilveren flikkering op mijn kruin: drie zilveren draadjes tussen mijn lange donkerbruine lokken. Ik was 16 en gelijk chagrijnig: ik rukte ze onmiddellijk eruit.

Achteraf gezien, weet ik niet waarom ik zo geschokt was. Mijn moeder was al zo lang ik mij kan herinneren grijs. Toen ik klein was, ging zij om de paar weken naar de kapper om haar haar in een warme bruine tint te zetten, de exacte tint van haar jeugd. De kleur die ik mijn moeder zag dragen in mijn oudere broer zijn doopfoto’s, waar zij gekleed was in een jaren ’70 leren mokka jas, dezelfde kleur als haar haren. Maar zij werd moe van alle bezoekjes naar de salon, waardoor zij de verf dumpte en haar zilverwitte lokken omarmde.

Vanaf dat moment, resulteerde elk uitje in minstens één compliment van een vreemde om mijn moeders haarkleur. Sommigen vroegen zelfs of ze het mochten aanraken, alsof het buitenaards was. De fascinatie komt omdat zilver-haar zeldzaam was.

Maar, de zestienjarige ik spendeerde elke zaterdag gebogen op de badkuip met mijn twee beste vriendinnen – een brunette en een blondine – en verfden mijn haar koper-rood uit een was-in-wash-out fles. Niet zozeer omdat ik een hekel had aan de grauwe clustervorming rond mijn kruin, maar omdat het leuk was in de jaren ’90. Het was tot mijn twintigste jaar, toen ik mijn staalharde strengen in het licht wilde tonen.

Grijs haar
Grijs haar

Helemaal grijs worden ging geleidelijk en relatief eenvoudig. Ik had het geluk de kleur gelijkmatig is verdeeld. Textuur is ook belangrijk. Net als mijn moeder, was mijn grijze haar zacht, waardoor het beter beheersbaar is.

Vandaag de dag hou ik van mijn opstandige haar: het is eerlijk en non-conformistisch. Hoewel de ironie is, dat veel mensen denken dat het geverfd is. Toen de trend voor grijs haar zijn intrede deed, en beroemdheden zoals Kim Kardashian en Kate Moss begonnen te experimenteren met het pigment, vroegen veel vrouwen rond de 20 wie mijn kapster was. Ik weet zeker dat veel van hen dachten dat ik mijn geheim niet wilde vertellen toen ik zei dat mijn haar zo van nature is.

Nu ik in mijn midden-dertige jaren zit, is het niet altijd de makkelijkste kleur om te dragen. Je kunt er ouder uitzien en op donkere dagen doet de tint niet veel voor het gezicht. Een lichte bronzer en mascara doet daarentegen wonderen. Ook houd ik mijn stijl eenvoudig: ik draag bijna nooit kleur of prints, maar vooral wit, grijs, zwart, navy en khaki.

Ik gebruik geen shampoo voor kleurloos haar, want dat betekent grijs. Het kan er makkelijk verwaarloosd uitzien, dus ziet het er het beste uit na een wasbeurt en geföhnd. Maar ziet dat er niet bij iedereen beter uit? Aan de positieve kant, het is uniek. Niemand vergeet je.

 

Sarah vertelt haar verhaal in het kader van de Charles Worthington Love Your Hair campagne.

Bron: Telegraph.co.uk

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ontwerper Tommy Hilfiger woont samen met zijn vrouw Dee in één van de 151 bewoonde suites van het wereldberoemde Plaza Hotel in New York. Aan Architectural Digest gaven ze een persoonlijke rondleiding voor bijzondere details en vooral veel humor!

Het appartement staat bol van de stijl, maar ook heel veel bijzondere snuisterijen. Terloops zegt Tommy: "Oh ja, dit was een cadeautje van Mick Jagger en dit heb ik van Karl Lagerfeld gekregen."

Dee blijft er lekker nuchter onder, met enige zelfspot: "I can't say this kitchen sees a lot of cooking action.... After all, that's what restaurants are for."

Goede tip

In de slaapkamer hebben Tommy en Dee een kleine minibar laten maken voor koffie en thee. Zo hoeven ze 's ochtends niet naar de keuken beneden en zitten ze met hun koffietje lekker op het terras naar Central Park te kijken. Dat is nog eens wakker worden!

Bekijk de video:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. Bron: Architectural Digest

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.