De AOW-leeftijd gaat weer verder omhoog. In 2022 telt de pensioenleeftijd van 67 er 3 maanden bij op. Als je na 31 december 1954 geboren bent, duurt het daarom iets langer om te kunnen genieten van je oude dag.

Een hogere levensverwachting

De verhoging van de AOW-leeftijd is het gevolg van een hogere raming van de levensverwachting van Nederlanders. Deze schatting is gemaakt door Centraal Bureau voor de Statistiek. De leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting. De vuistregel in de wet is dat ouderen tot hun overlijden gemiddeld achttien jaar AOW krijgen. Als de levensverwachting in dit tempo blijft stijgen, moeten we vanaf 2025 werken tot we 68 jaar zijn. Het is de eerste keer dat de automatische verhoging van de AOW-leeftijd wordt toegepast.

Voor en tegen

Een aantal politieke partijen willen weer terug naar de AOW-leeftijd van 65 jaar, zoals 50Plus en de PVV. Volgens het Centraal Planbureau is dat een té dure grap. Die verlaging zou Nederland jaarlijks 12 miljard euro kosten. Veel Nederlanders zijn niet blij met de leeftijd verhoging. Als je niet veel verdient en geen pensioen hebt opgebouwd, is het bijna onmogelijk om eerder te stoppen dan de pensioenleeftijd. Ruim 44 procent van de zestigplussers zijn boos over de verhoging van de pensioenleeftijd.

Bron: Volkskrant

Bewaren

Bewaren

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief