Vivienne van Eijkelenborg wint 35e Prix Veuve Clicquot

Op maandag 21 maart is, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, in Grand Hotel Huis Ter Duin voor de 35e keer de Prix Veuve Clicquot uitgereikt. Vivienne van Eijkelenborg (1967) nam de prestigieuze onderscheiding voor succesvolle zakenvrouwen, uit handen van juryvoorzitter Annemarie Jorritsma - Lebbing, in ontvangst voor haar leidinggevende kwaliteiten binnen Difrax. Na haar studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen begon Vivienne haar carrière als Category en Product Manager bij verschillende retailketens. Na diverse jaren praktijkervaring startte Vivienne in 1997 bij het innovatieve en moderne babymerk Difrax, het bedrijf dat haar ouders in 1967 oprichtten. Sinds 1999 is zij Algemeen Directeur en eigenaar van Difrax; zij bouwde het bedrijf uit tot een A-merk met eigen productontwikkeling en een internationale focus.

Veuve

Madame Clicquot Ponsardin
De zakenvrouw van het jaar verkiezing is in 1972 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het beroemde champagnehuis Veuve Clicquot en is een eerbetoon aan Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin. In 1805 neemt Madame Clicquot, een 27-jarige weduwe, de leiding van het toen nog kleine champagnehuis en doopt het huis om in Veuve Clicquot Ponsardin. Daarmee zette zij een hoogst ongebruikelijke stap, aangezien de wijnwereld een mannenwereld was en een dame van goede komaf niet werd geacht zich met zaken te bemoeien. Madame Clicquot leidde echter met ijzeren wilskracht, uitstekende mensenkennis en zakelijke intuïtie de onderneming en ontpopte zich als scherpzinnige, succesvolle zakenvrouw. Met haar sprankelende persoonlijkheid en bruisende vitaliteit bracht zij het champagnehuis tot grote bloei en zorgde zij voor internationale faam. Dankzij Madame Clicquot Ponsardin is Veuve Clicquot vandaag de dag nog steeds één van 's werelds meest beroemde champagnehuizen. Sinds 1981 is de Prix Veuve Clicquot een gerenommeerd initiatief in Nederland.

"Seulement une qualité...la toute première"
In haar zoektocht naar verbetering van de champagne ontdekt Madame Clicquot de remuage; het draaien van de flessen in de wijnrekken om de wijn helder te maken. Deze techniek is later door alle champagnehuizen overgenomen. Gedurende haar leven kocht madame Clicquot Ponsardin op selectieve wijze wijngaarden zodat het champagnehuis Veuve Clicquot op dit moment zo'n 350 hectare van de beste gronden bezit. Madame Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin was een grote persoonlijkheid die van het leven en haar wijnen hield. Haar leidende motto was: "Seulement une qualité...la tout première". De kwaliteiten en eigenschappen van Madame Clicquot Ponsardin - dynamisch, creatief, vernieuwend en een grenzeloos doorzettingsvermogen - vormen ook heden ten dage de basis van de uitreiking van de Prix Veuve Clicquot. Echter, succesvolle vrouwelijke ondernemers zijn tegenwoordig steeds minder een uniek fenomeen. De jury ontvangt jaarlijks vele voordrachten van zakenvrouwen met voortreffelijke kwaliteiten.

De jury van de Prix Veuve Clicquot 2016 werd gevormd door voorzitter mevrouw A. Jorritsma - Lebbink, voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD; de heer M. van Straalen, voorzitter MKB Nederland; de heer drs. J. de Boer, voorzitter VNO-NCW; mevrouw drs. C.M. Wortmann - Kool, bestuursvoorzitter ABP; mevrouw D. Hollestelle, Zakenvrouw van het Jaar 2015 en adviserend jurylid de heer W. Kool, journalist bij het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf.

Kandidaten worden beoordeeld op:
• leidinggevende capaciteiten & organisatietalent
• visie
• carrièreverloop
• financiële verantwoordelijkheid
• zakelijke en maatschappelijke invloed
• financieel-economisch toekomstperspectief van de onderneming

Website
www.veuve-clicquot.nl

 

 

Wil je deze kerst en Oud & Nieuw écht iets bijzonders op tafel zetten? Een drie-Michelinsterrengerecht bijvoorbeeld? Dat kan! Toprestaurants De Leest, Parkheuvel, De Lindehof en De Librije bundelen hun krachten met een heuse foodbox.

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor een luxe kerstmenu, zitten erin (dus geen lange rijen bij de slager en visboer!).

Je hoeft de gerechten alleen nog even af te maken. Daar heb je ongeveer een minuut of 20 voor nodig. Dat betekent meer tijd met de familie en vrienden aan tafel!

in elke box zit een 4 gangen-menu met gerechten die een lust zijn voor het oog.

Je bestelt de 'signature' gerechten via www.cooklikeachef.nl. Ook voor de komende feestdagen kan je nog bestellen. Ze bezorgen op maandag 24, vrijdag 28 en maandag 31 december.

Maak zelf de gerechten van topchefs als Jonnie Boer***, Jacob Jan Boerma***, Soenil Bahadoer** en Erik van Loo**. 

Op de site staan handige instructiefilmpjes met alle tips and tricks om je bord zó mooi op te maken, dat het lijkt alsof Jonnie of Jacob Jan zelf bij je in de keuken heeft gestaan.

Nieuwsgierig? Dit is een voorbeeldmenu van Jonnie Boer van De Librije***

Rauw gemarineerde sabling met amandelsherry en maggiplant

*

Zeeduivel met gepofte aubergine en beurre blanc van gefermenteerd paprikasap

**

Langzaam gegaarde lamsnek met gerookte aal, zeewier en sap van koolrabi

***

Losgeslagen appeltaart

****

Nou, wij weten het wel! 

De boxen zijn verkrijgbaar vanaf € 64,50 per persoon. Maar dan heb je wel alles in huis voor een 4-gangen-diner. Als je wilt kan je er ook nog bijpassende wijnen bij bestellen. En er zijn trouwens ook vegetarische menu's beschikbaar.

Ook leuk: Je kan ook een CookLikeAChef-box als cadeaubon bestellen. Een leuk cadeautje voor onder de boom voor een culi-liefhebber!

www.cooklikeachef.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Deze foto is gemaakt in 1951, het zou toch zo een ontwerp uit het heden kunnen zijn? Ontwerper Cristóbal Balenciaga zet vrouwen al decennia lang in de spotlight. 

"A woman has no need to be perfect or even beautiful to wear my dresses. the dress will do that for her."

En zo is dat. Dat de meester zelf ook wist het beste in zichzelf naar voren te brengen, die je in deze foto uit 1927.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The master himself, Cristóbal Balenciaga photographed by Boris Lipnitzki in 1927.

Een bericht gedeeld door Cassidy Zachary (@the_art_of_dress) op

Deze prachtige foto's vonden we op het Instagram-account van The Art of Dress waar je dagelijks prachtige creaties en mode voorbij ziet komen uit het begin van de vorige eeuw. Het volgen zeker waard.

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in