Vivienne van Eijkelenborg wint 35e Prix Veuve Clicquot

More content below the advertising

Op maandag 21 maart is, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, in Grand Hotel Huis Ter Duin voor de 35e keer de Prix Veuve Clicquot uitgereikt. Vivienne van Eijkelenborg (1967) nam de prestigieuze onderscheiding voor succesvolle zakenvrouwen, uit handen van juryvoorzitter Annemarie Jorritsma - Lebbing, in ontvangst voor haar leidinggevende kwaliteiten binnen Difrax. Na haar studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen begon Vivienne haar carrière als Category en Product Manager bij verschillende retailketens. Na diverse jaren praktijkervaring startte Vivienne in 1997 bij het innovatieve en moderne babymerk Difrax, het bedrijf dat haar ouders in 1967 oprichtten. Sinds 1999 is zij Algemeen Directeur en eigenaar van Difrax; zij bouwde het bedrijf uit tot een A-merk met eigen productontwikkeling en een internationale focus.

Veuve

Madame Clicquot Ponsardin
De zakenvrouw van het jaar verkiezing is in 1972 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het beroemde champagnehuis Veuve Clicquot en is een eerbetoon aan Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin. In 1805 neemt Madame Clicquot, een 27-jarige weduwe, de leiding van het toen nog kleine champagnehuis en doopt het huis om in Veuve Clicquot Ponsardin. Daarmee zette zij een hoogst ongebruikelijke stap, aangezien de wijnwereld een mannenwereld was en een dame van goede komaf niet werd geacht zich met zaken te bemoeien. Madame Clicquot leidde echter met ijzeren wilskracht, uitstekende mensenkennis en zakelijke intuïtie de onderneming en ontpopte zich als scherpzinnige, succesvolle zakenvrouw. Met haar sprankelende persoonlijkheid en bruisende vitaliteit bracht zij het champagnehuis tot grote bloei en zorgde zij voor internationale faam. Dankzij Madame Clicquot Ponsardin is Veuve Clicquot vandaag de dag nog steeds één van 's werelds meest beroemde champagnehuizen. Sinds 1981 is de Prix Veuve Clicquot een gerenommeerd initiatief in Nederland.

"Seulement une qualité...la toute première"
In haar zoektocht naar verbetering van de champagne ontdekt Madame Clicquot de remuage; het draaien van de flessen in de wijnrekken om de wijn helder te maken. Deze techniek is later door alle champagnehuizen overgenomen. Gedurende haar leven kocht madame Clicquot Ponsardin op selectieve wijze wijngaarden zodat het champagnehuis Veuve Clicquot op dit moment zo'n 350 hectare van de beste gronden bezit. Madame Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin was een grote persoonlijkheid die van het leven en haar wijnen hield. Haar leidende motto was: "Seulement une qualité...la tout première". De kwaliteiten en eigenschappen van Madame Clicquot Ponsardin - dynamisch, creatief, vernieuwend en een grenzeloos doorzettingsvermogen - vormen ook heden ten dage de basis van de uitreiking van de Prix Veuve Clicquot. Echter, succesvolle vrouwelijke ondernemers zijn tegenwoordig steeds minder een uniek fenomeen. De jury ontvangt jaarlijks vele voordrachten van zakenvrouwen met voortreffelijke kwaliteiten.

De jury van de Prix Veuve Clicquot 2016 werd gevormd door voorzitter mevrouw A. Jorritsma - Lebbink, voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD; de heer M. van Straalen, voorzitter MKB Nederland; de heer drs. J. de Boer, voorzitter VNO-NCW; mevrouw drs. C.M. Wortmann - Kool, bestuursvoorzitter ABP; mevrouw D. Hollestelle, Zakenvrouw van het Jaar 2015 en adviserend jurylid de heer W. Kool, journalist bij het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf.

Kandidaten worden beoordeeld op:
• leidinggevende capaciteiten & organisatietalent
• visie
• carrièreverloop
• financiële verantwoordelijkheid
• zakelijke en maatschappelijke invloed
• financieel-economisch toekomstperspectief van de onderneming

Website
www.veuve-clicquot.nl

 

 

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in