Vivienne van Eijkelenborg wint 35e Prix Veuve Clicquot

Op maandag 21 maart is, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, in Grand Hotel Huis Ter Duin voor de 35e keer de Prix Veuve Clicquot uitgereikt. Vivienne van Eijkelenborg (1967) nam de prestigieuze onderscheiding voor succesvolle zakenvrouwen, uit handen van juryvoorzitter Annemarie Jorritsma - Lebbing, in ontvangst voor haar leidinggevende kwaliteiten binnen Difrax. Na haar studie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen begon Vivienne haar carrière als Category en Product Manager bij verschillende retailketens. Na diverse jaren praktijkervaring startte Vivienne in 1997 bij het innovatieve en moderne babymerk Difrax, het bedrijf dat haar ouders in 1967 oprichtten. Sinds 1999 is zij Algemeen Directeur en eigenaar van Difrax; zij bouwde het bedrijf uit tot een A-merk met eigen productontwikkeling en een internationale focus.

Veuve

Madame Clicquot Ponsardin
De zakenvrouw van het jaar verkiezing is in 1972 in het leven geroepen ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het beroemde champagnehuis Veuve Clicquot en is een eerbetoon aan Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin. In 1805 neemt Madame Clicquot, een 27-jarige weduwe, de leiding van het toen nog kleine champagnehuis en doopt het huis om in Veuve Clicquot Ponsardin. Daarmee zette zij een hoogst ongebruikelijke stap, aangezien de wijnwereld een mannenwereld was en een dame van goede komaf niet werd geacht zich met zaken te bemoeien. Madame Clicquot leidde echter met ijzeren wilskracht, uitstekende mensenkennis en zakelijke intuïtie de onderneming en ontpopte zich als scherpzinnige, succesvolle zakenvrouw. Met haar sprankelende persoonlijkheid en bruisende vitaliteit bracht zij het champagnehuis tot grote bloei en zorgde zij voor internationale faam. Dankzij Madame Clicquot Ponsardin is Veuve Clicquot vandaag de dag nog steeds één van 's werelds meest beroemde champagnehuizen. Sinds 1981 is de Prix Veuve Clicquot een gerenommeerd initiatief in Nederland.

"Seulement une qualité...la toute première"
In haar zoektocht naar verbetering van de champagne ontdekt Madame Clicquot de remuage; het draaien van de flessen in de wijnrekken om de wijn helder te maken. Deze techniek is later door alle champagnehuizen overgenomen. Gedurende haar leven kocht madame Clicquot Ponsardin op selectieve wijze wijngaarden zodat het champagnehuis Veuve Clicquot op dit moment zo'n 350 hectare van de beste gronden bezit. Madame Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin was een grote persoonlijkheid die van het leven en haar wijnen hield. Haar leidende motto was: "Seulement une qualité...la tout première". De kwaliteiten en eigenschappen van Madame Clicquot Ponsardin - dynamisch, creatief, vernieuwend en een grenzeloos doorzettingsvermogen - vormen ook heden ten dage de basis van de uitreiking van de Prix Veuve Clicquot. Echter, succesvolle vrouwelijke ondernemers zijn tegenwoordig steeds minder een uniek fenomeen. De jury ontvangt jaarlijks vele voordrachten van zakenvrouwen met voortreffelijke kwaliteiten.

De jury van de Prix Veuve Clicquot 2016 werd gevormd door voorzitter mevrouw A. Jorritsma - Lebbink, voorzitter van de Eerste Kamerfractie van de VVD; de heer M. van Straalen, voorzitter MKB Nederland; de heer drs. J. de Boer, voorzitter VNO-NCW; mevrouw drs. C.M. Wortmann - Kool, bestuursvoorzitter ABP; mevrouw D. Hollestelle, Zakenvrouw van het Jaar 2015 en adviserend jurylid de heer W. Kool, journalist bij het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf.

Kandidaten worden beoordeeld op:
• leidinggevende capaciteiten & organisatietalent
• visie
• carrièreverloop
• financiële verantwoordelijkheid
• zakelijke en maatschappelijke invloed
• financieel-economisch toekomstperspectief van de onderneming

Website
www.veuve-clicquot.nl

 

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in