"Ik werk graag zo efficiënt mogelijk."

Amerikaanse president Joe Biden verschijnt om de haverklap achter een microfoon om te vertellen over vaccinatiesuccessen en steunpakketten. Maar wat doet videpresident Kamala Harris zoal in de beroemde 'eerste honderd dagen' van het presidentschap?

Tijd voor even een reflectiemomentje.

Article continues after the ad

Dit is momenteel haar corebusiness, het inzweren van nieuwe medewerkers en diplomaten. Dit is Cecilia Rouse, de nieuwe voorzitter van de White House Council of Economic Advisors. 

Harris maakt van elke eedaflegging een minifeestje met een persoonlijk woord en vaak ook een grap – de sfeer in het Witte Huis is uitstekend.

Ze liet zich inenten voor volk en vaderland, dit is al haar tweede dosis...

...en er is eindelijk waardering voor dokter Fauci, de opperviroloog van de VS.

Men houdt zich trouw aan de indoor mondkapjesafspraak; grote covid-19 uitbraken onder het personeel zijn er sinds eind januari niet meer geweest in het Witte Huis. Hier videovergadert Kamala in haar kantoor met minister-president Netanyahu van Israël.

En ze belde onder andere met het International Space Station - all in a day's work.

Harris leest elke dag talloze dossiers en briefings. Daarnaast vergadert ze veel, maar kort. "Mijn ervaring is dat wat in een uur besproken wordt, ook in een kwartier kan worden gezegd," zegt ze. "Ik werk graag zo efficiënt mogelijk."

Verder komt ze makkelijk aan haar 10.000 stappen per dag. Op naaldhakken nog wel.

Qua looks Kamala means business: in haar eerste dagen was er nog een vleugje kleur te bekennen…

… maar sindsdien is het niets dan donkere kleuren en sobere powerpakken om te laten zien dat het ernst is met de stand van het land.

En echtgenoot Doug Emhoff? De Second Gentleman is nog altijd erg trots op zijn vrouw!

Foto's (c) The White House

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in