'Oude Hollywoodtrucs werken nog altijd!'

Zeg je Kate Moss (47), dan denk je aan honderden covers en nog veel meer modeshoots.

Al sinds 1988 – ze was toen 14 jaar – staat ze al voor de camera. Deze foto is uit 1991.

Article continues after the ad

Kate had wel eens wat mindere tijden. Niet zozeer professioneel, want in haar werk liet ze nooit iemand zitten. Haar voorliefde voor coke kostte haar in 2005 echter wel veel werk, iets wat later weer goedkwam.

Het zijn die rafelrandjes, en haar ongenaakbaarheid die van Moss zo'n in interessante vrouw maken. Ze verontschuldigt zich nergens voor en doet gewoon haar ding, hoe het ook uitpakt. Wat heeft ze in 33 jaar opgestoken aan beautygeheimen?

Huidverzorging

"Ik heb niet echt een regiem, ik doe alleen het hoognodige. Ik hou van mijn gezicht wassen en soms gebruik ik een serum, maar meestal grijp ik meteen naar de Decorté AQ Meliority Intensive Cream. Die heb ik voor kerst cadeau gegeven aan al mijn vriendinnen. Ze waren enthousiast."

Beautytruc

"IJsblokjes in water werkt altijd voor mij. Als ik er een beetje puffy of moe uitzie, vul ik een schaal met water, ijsblokjes en wat komkommer. Daar steek je je gezicht in – wel af en toe even boven water komen om adem te halen – en na een paar minuten voel je je tintelfris.

Het doet wonderen bij een opgeblazen look en haalt het bloed naar het huidoppervlak zodat je lekker rozig wordt. Ik heb het opgestoken van Mommie Dearest, Faye Dunaway's personage doet het in de film. Het is een oude Hollywoodtruc."

Beste advies

"Dat kreeg ik van Tom Pecheux. Het was bij een shoot in de zon en hij zei: 'Ik ga wat zonbescherming bij je opbrengen.' Ik zei: 'Nee!' omdat het altijd wit wordt. Maar hij smeerde La Roche-Posay SPF of me en dat gebruik ik nu altijd. Het is factor 50 of 30 of zo, dus je hebt wel de benefits van zonbescherming, maar zonder een wit gezicht."

Ochtendritueel

"Ik probeer een beetje yoga te doen, ook als ik die dag een les heb. Voor lichaamsbeweging heb ik een TRX (weerstandstraining met elastieken banden), een matje en wat gewichtjes. Heel lichte."

Haar

"Na de kapper zie je er nooit uit als jezelf, hè? Sam McKnight is de enige die het bij mij voor elkaar krijgt. Een paar slagen met een tang, een beetje touperen op de kruin voor wat hoogte. Zelf doe ik er niets aan. Nou ja, wassen en het ondersteboven drogen en uitborstelen. Elnett is een klassieker, hè?

Mijn dochter Lila heeft mijn haar en is altijd bezig het steil te maken. Dat deed ik ook toen ik op school zat, maar ik kan me er nu niet meer druk om maken. Nog een ouwe Hollywood-truc: kleine vlechtjes in je onderhaar maken om je huid strak te trekken. Geweldig effect. Ze moesten vroeger dit soort dingen wel doen, er was nog geen retouche. Alles werd met de hand gedaan."  

Beautyiconen

"Ooo, al die chicks uit de jaren zeventig! Anita Pallenberg (2de van rechts), natuurlijk. En Marianne Faithful (rechts) en Faye Dunaway. Uit die lichting, zeg maar."

Behandeling

"Ik hou van een diepe bindweefselmassage. Die heb ik nodig. Ze kunnen bij mij ver gaan."

Beautyzonde

"Een rommelige make-uptas. Ik ben vreselijk. Alles lekt, ik mors, lipstick overal."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in