Nouveau heeft het eerste grote interview met de powervrouw op Cultuur & Media.

Op haar twaalfde zei Gunay Uslu (49) al dat ze de eerste vrouwelijke premier van Nederland wilde worden. Staatssecretaris van Cultuur en Media lijkt een mooie opmaat. 'Wat je doet is erg zichtbaar en dat maakt je kwetsbaar, maar ik neem de verantwoordelijkheid,' zegt ze.

Grote kennis van cultuur

Uslu is nieuw in de politiek, maar heeft wel verstand van haar dossiers, omdat ze jaren in de cultuursector werkte. Die heeft het de afgelopen jaren, ook al voor de pandemie uitbrak, zwaar te verduren gehad, zodat men reikhalzend uitkijkt naar wat een staatssecretaris met hart voor het thema kan betekenen. Dat voornemen heeft ze zelf ook: 'Ik wil de cultuursector weer kracht geven."

Vrouw van de wereld

In de nieuwe Nouveau vertelt deze vrouw van de wereld over haar nieuwe baan, haar jeugd, na hun scheiding weer samen met haar ex verder gaan én haar favoriete schilderij.

Article continues after the ad

Links de vrolijke drinker van Leyster, rechts van Hals 

"Ik ben dol op De vrolijke drinker van Frans Hals. Hij kijkt je zo uitdagend aan, maar ook uitnodigend. Net alsof hij beweegt. De vrolijke drinker van Judith Leyster is ook oogstrelend."

Verder lezen?

Het hele interview met Gunay Uslu staat in de nieuwe Nouveau die vanaf donderdag 3 februari in de winkels ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt het bruisende nieuwe nummer zonder verzendkosten naar je opgestuurd!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in