En ze treedt in de voetsporen van Meryl Streep!  

We schreven al eerder over The Prom, de filmmusical op Netflix waarin Meryl Streep rapt, Nicole Kidman lekker over the top is en James Corden vooral euh, James Corden is.

Van die filmmusical wordt nu een échte musical gemaakt door producent Hans Cornelissen. Die theaterlegende Pia Douwes heeft gestrikt voor de rol van diva Dee Dee Allen, in de film gespeeld door Meryl Streep. Nederland heeft er een primeur mee, het is het eerste land buiten de Verenigde Staten waar de musical te zien zal zijn.

In The Prom (hier de trailer van de film om een idee te krijgen) wil Emma, een meisje dat op meisjes valt, dolgraag naar de prom (het grote highschool eindfeest) met haar vriendin. In het conservatieve Indiana ligt dit gevoelig.

Article continues after the ad

Als de media lucht krijgen van de zaak, besluit een groep aan lager wal geraakte acteurs uit New York uit te rukken om Emma te gaan helpen en tegelijk zelf weer even in beeld te komen.

De musical is in het najaar van 2022 in de Nederlandse theaters te zien. En omdat dat nog heul lang duurt, raden we je voor een knus voor de buis-moment nog een keer de film aan: heerlijke feelgood productie! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in