Mooie portretten van sterke vrouwen.

Oud-model Paulien Huizinga – ze was een grote bron van inspiratie voor couturier Edgar Vos – werkt tegenwoordig als fotograaf.

En is daarin zo succesvol dat ze in Blaricum haar eigen studio heeft en na exposities in Parijs, Milaan en Los Angeles, nu haar eerste solotentoonstelling heeft mogen inrichten op Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug.

Article continues after the ad

Het werk van Paulien kenmerkt zich door vooral de sterke vrouw in al haar kwetsbaarheden te tonen. Sensualiteit, seksualiteit, vormen en rondingen, je kunt het allemaal in haar werk terug vinden.

(c) Paulien Huizinga

'Maar bovenal heeft ze de behoefte de aanschouwer deelgenoot te maken in haar zoektocht naar de Aphrodite in iedere vrouw. De godin van de liefde, schoonheid en sensualiteit maar nimmer een slachtoffer van wie zij is of wie haar pad kruist,' aldus de expotekst. 

Het is een reflectie van hoe ze zelf in het leven staat. Pauline is zeer zelfstandig, twee keer gescheiden, heeft drie kinderen - Paul (22), Myrthe (18) en Pieter (16) – en een LAT-relatie Ronald Goes (56, wereldwijd directeur internationale tv-producties bij Warner Bros).

Behoefte aan trouwen hebben ze niet. "Paulien roept altijd: ’Ik heb het twee keer gedaan en ik ben er niet goed in’. Het werkt prima zo, dat willen we vooral niet verstoren," zegt hij in de Telegraaf.  

Paulien: "We zitten in zo’n relaxte levensfase. Op mijn 25e ging ik voor ’huisje boompje, beestje’. Dat staat nu niet op de agenda. We willen lol trappen, samen dingen meemaken en elkaar ook in mindere tijden steun en hoop bieden."

Paulien Huizinga's werk te te zien in Parc Broekhuizen tot en met 12 november 2021

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in