Powervrouw achter het nieuws! 

Drie grote kranten hebben momenteel een vrouw als hoofdredacteur. Gisteren las je al een stukje uit het grote Nouveau-interview met Rennie Rijpma (hoofdredacteur Algemeen Dagblad). Vandaag komt Kamilla Leupen (Het Parool) aan het woord. 

'Hoe ik leiding geef, heeft vooral te maken met mijn persoonlijkheid en niet met mijn vrouw-zijn'

"Of ik het anders doe dan mijn mannelijke voorganger? Iedereen heeft z’n eigen stijl," zegt Leupen, die in 1999 als stagiaire binnenkwam op de redactie. "Hoe ik leiding geef, heeft vooral te maken met mijn persoonlijkheid en niet met mijn vrouw-zijn. Ik geloof bijvoorbeeld erg in teamwork, ik ben een vrij goede luisteraar en heb weinig op met hiërarchie. Maar misschien past dat wel goed bij deze tijd. Het traditionele model, de opperaap die het voor het zeggen heeft op de apenrots, is sowieso aan het verdwijnen."

Morgen op Nouveau: Martha Riemsma, hoofdredacteur Tubantia

Article continues after the ad

Verder lezen?

Het hele interview met Kamilla én de andere interviews vind je in de nieuwe Nouveau die nu in de winkel ligt. Online bestellen kan ook, dan wordt het nummer zonder verzendkosten aan je opgestuurd. Of neem lekker een abonnement, nu met feestelijke Nouveau 35 jaar korting!  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in