'Carrie, Miranda en Charlotte leefden in een bubbel.'

Hoe vervang je iemand als Kim Cattrall, die PR Queen Samantha Jones speelde in Sex and the City, maar geen zin had in de opvolger And Just Like That?

Samantha was zo outré en zo populair, dat de makers er niet eens aan begonnen. Wel hebben ze van Carrie, Miranda en Charlotte een nieuw kwartet gemaakt door Nicole Ari Parker (51) aan hen toe te voegen, die Lisa Todd Wexley speelt. Dat is een van de ouders van een kind op de school waar ook Charlotte's kinderen heengaan.

Article continues after the ad

"Mijn personage heeft een fabulous smaak in juwelen en lingerie,' zegt Parker die de originele serie goed kent. "Carrie, Miranda, Charlotte en Sam zijn een soort stemmen in mijn hoofd, ik ben ze ooit in mijn leven allemaal wel een keer geweest," zegt ze. Toch had ze er ook wel eens vraagtekens bij, omdat het bepaald geen diverse serie was.

Sommige fans voelden zich buitengesloten. Nicole zegt daarover in Entertainment Weekly: "We dachten wel eens: als je een zwarte vriendin had, zou ik je heel snel hebben verteld hoe je met dit of dat moet dealen. Ik kan me herinneren dat ik soms medelijden met ze had omdat ze in zo'n bubbel leefden. Dan dacht ik: 'Waarom huil je daarover?' 'Waarom heb je je mond niet opengedaan?' Of: 'Wauw, ik kan zien dat je echt geen idee hebt hoe het in de echte wereld werkt.'"

Enter Lisa, dus. Het slechte nieuws is dat de serie nog niet in Nederland te zien is tenzij je een passende VPN-verbinding of Streamz hebt. Het goede nieuws is dat HBO Max in 2022 in Nederland uitgerold zal worden. Nog even geduld, dus.  

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in