Indrukwekkende comeback in The Voice Senior.

Nog altijd de leeuwenmanen die bij haar naam horen, alleen nu zilvergrijs: presentatrice, actrice en zangeres  Leoni Jansen heeft grote indruk gemaakt met haar optreden in The Voice Senior. Ze zong Kind van de Maan (Hijo de la luna) en liet daarmee alle vier de coaches draaien.

Leoni Jansen presenteerde onder meer het Jeugdjournaal, Jansen & Co, Uit de kunst en maakte programma’s met Paul Witteman en Philip Freriks. Daarnaast zingt en acteert ze en regisseert ze theatervoorstellingen.

Voice-presentator Lieke van Lexmond bezocht Jansen op haar afgelegen boerderij in de Beemster. Daar vertelde ze onder meer over het gemis van haar man, componist Onno Krijn. Hij overleed in 2015 aan de gevolgen van darmkanker.

Article continues after the ad

'Ik heb zo’n zin in een feestje. Dat is waarom ik meedoe'

Haar reden om mee te doen aan The Voice Senior was simpel. "Sinds de corona is al mijn werk weggevallen," zei Jansen. "Alle voorstellingen weg en geen tours, en toen kwam The Voice Senior op mijn pad.  "Opeens had ik iets van: ik heb zo’n zin in een feestje. Dat is waarom ik meedoe.”

Angela ging uit haar dak: "Jongens, jongens, jongens. Ik sta hier helemaal te trillen, want wij zijn al 40 jaar vriendinnen. We hebben elkaar al heel lang niet meer gezien door die f*cking pandemie. Ik ben helemaal ontroerd", brengt Angela uit. "Dat jij dan meedoet met de f*cking Voice? Ik heb hartkloppingen."

Jansen was diplomatiek in haar keuze coach om mee verder te gaan."Ik ken jou ontzettend goed, Angela", zei ze. "Ik ben benieuwd naar wat Frans en Gerard mij zouden leren en ik ben een enorme fan van Ilse. Maar... ik zou het heel raar vinden als ik het avontuur niet met jou zou aangaan. Angela!"  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in