'Overbezorgde moeder' in nieuwe romcom.

Dat ze kan acteren, heeft Irene Moors (54) wel bewezen in al die jaren TV Kantine. Maar dan had ze toch latex neuzen, pruiken en een typetje om vorm te geven. Dat is er allemaal niet in haar eerste grote filmrol Hart Op De Juiste Plek, waarvan de opnamen deze week zijn begonnen.

In de romcom speelt ze Kristien, moeder van boemerangdochter Eve (Stijn Fransen) die weer thuis komt wonen als haar relatie stukloopt en ze door de hoge huizenprijzen geen betaalbare eigen woning kan vinden.

"Kristien is zo’n overbezorgde moeder," zegt Irene (hier met haar man) in het AD. "Die is zó blij dat haar dochter weer bij haar intrekt, dat ze haar overdreven graag wil verzorgen en direct het naambordje bij de voordeur aanpast."

Article continues after the ad

'Ik ben alleen wat losser en zou haar niet zo benauwen als Kristien dat doet'

"Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Ik heb zelf een dochter van 24 die al drie jaar op kamers in Amsterdam woont. Als zij moet verplaatsen, maar vanwege de krapte op de markt niks nieuws kan vinden, is ze uiteraard ook weer welkom bij ons. Ik ben alleen wat losser en zou haar niet zo benauwen als Kristien dat doet."

En een belangrijk verschil: deze mevrouw is alleenstaand. Al krijgt ze een oogje op de overbuurman. Dat zal qua acteren wel loslopen, want hij wordt gespeeld door Chris Tates. Daar hoef ik geen moeite voor te doen, haha.”

De film, die op 18 augustus in de bioscoop verschijnt, is van regisseur Bob Wilbers (De Expeditie van Familie Vos, Casa Coco).

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in