Nu nog wat empathie voor de slachtoffers, wellicht?

In februari werd zangeres Glennis Grace samen met haar zoon (15) aangehouden na een vechtpartij in een Amsterdamse supermarkt. Ze zat drie dagen vast, de politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Grace kwam eerder al met een excuusfilmpje en gaf gisteren haar eerste interview over de kwestie. “Ik heb spijt van de keuzes die ik heb gemaakt, zeker’’, zei Glennis tegen RTL Boulevard.

Omdat het onderzoek nog loopt - Glennis wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade - kan ze niet zeggen wat er volgens haar precies is gebeurd. Bij het gesprek waren drie managers aanwezig die dat benadrukten, aldus verslaggever Aran Bade.

Article continues after the ad

De artiest kan wel spreken over de nasleep bij zichzelf. “Spijt is er zeker. Ik ben mens, [maar] dat wil niet zeggen dat je alles maar kunt doen. Maar het is gebeurd, ik kan het niet terughalen, kon ik het maar terughalen.”

“Het is niet iets wat zomaar uit je lichaam of uit je systeem verdwijnt. Daar zal ik mee moeten leren leven en dat doe ik. Het is niet makkelijk, maar zeker ook niet voor alle betrokkenen.”

'Als ik de tijd kon terugdraaien, dan had ik dat meteen gedaan'

Ze vervolgt: “Weet je, ik ben een artiest, ik vind het ‘t allermooist om op het podium te staan en mensen gelukkig te maken. Als ik de tijd kon terugdraaien, dan had ik dat meteen gedaan, zeker. Tuurlijk weegt het zwaar op mijn schouders, maar ik moet ermee dealen.”

Glennis krijgt de vraag wat ze eigenlijk heeft gedaan toen ze na het incident drie nachten in de cel zat. “Ik heb heel veel geslapen en gek genoeg heb ik daar ook echt mijn tour voorbereid,” zegt ze een beetje lacherig.

'De afgelopen periode heeft mij wel een ander mens gemaakt, ook als artiest'

Inmiddels heeft ze voor het eerst weer opgetreden: “Tuurlijk, ik sta er met een heel ander gevoel. De afgelopen periode heeft mij wel een ander mens gemaakt, ook als artiest. Het is natuurlijk heel confronterend om na zo’n incident, dat heel heftig was, op het podium te staan. Je weet nooit hoe mensen gaan reageren. Natuurlijk zijn dit je fans, maar je weet het toch nooit van tevoren.”

De zangeres probeert vooral naar de toekomst te kijken, waarin de Jumbo voor haar overigens verboden terrein is. Haar boodschappen doet ze voorlopig online.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in