De emoties lopen tegenwoordig snel hoog op…

Met twee vaccinaties op zak, voelde Willeke Alberti - lief mens, hart op de tong - zich behoorlijk veilig. Helaas kreeg ze alsnog corona. Niet in een mate dat het ziekenhuis eraan te pas moest komen, wel ziek genoeg om gefrustreerd te zijn, omdat het niet had hoeven te gebeuren.  

In de Telegraaf luchtte ze eerder deze week haar hart. "Ik ben pissig op mensen die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen door zich niet te laten vaccineren en anderen besmetten!"

Article continues after the ad

"Iemand in mijn omgeving – ik zeg niet wie, want dat vind ik niet netjes – heeft mij toch weten te besmetten. Diegene was niet gevaccineerd. Hoe dom kun je zijn?”

'Je laat je toch ook inenten tegen bijvoorbeeld de mazelen, pokken of polio?'

“Als je met mij omgaat of werkt, weet je dat ik veelvuldig optreed in verzorgingshuizen. Dan moet je toch wijs zijn en niet ongevaccineerd in mijn buurt komen? Je laat je toch ook inenten tegen bijvoorbeeld de mazelen, pokken of polio?”

Alberti is inmiddels kritischer in de keuze met wie ze optrekt. "Het klinkt heel vervelend, maar met mensen die weigeren een prik te halen kan ik niet omgaan of werken. We moeten, zeker de kwetsbaren en ouderen, nu eenmaal voorzichtig zijn. Ik dacht dat ik met twee prikken wel veilig was, maar dat bleek dus toch niet helemaal zo te zijn. Daarom zeg ik nogmaals: mensen haal die vaccinaties!"

Hoewel Willeke heel veel bijval kreeg, vielen haar woorden bij de anti-vaxxers community verkeerd. Prompt kreeg ze de meest vreselijke verwensingen naar haar hoofd, want het Commentariaat van Twitter is niet van de nuance.

Iedereen moet natuurlijk zelf zijn of haar beslissingen nemen. Daar heb ík niets over te zeggen

Net opgeknapt was Willeke dáár weer ziek van. Ze zegt nu dat het haar spijt dat mensen gekwetst zijn door haar verhaal. "Dat ik mensen die niet gevaccineerd zijn ’dom’ zou noemen, is blijven hangen, maar dat heb ik beslist zo niet bedoeld. Iedereen moet natuurlijk zelf zijn of haar beslissingen nemen. Daar heb ík niets over te zeggen. Dat het misschien boos overkwam, heeft alles te maken met het feit dat iemand uit mijn privésfeer de ziekte heeft overgedragen. Dat was mijn grote teleurstelling."

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in