'Met drank en een seksmood wordt het heel vaak rommelig.'

Gezien het feit dat sponsors hun handen aftrekken van talkshow Vandaag Inside, zijn bluestour zonder hem doorgaat en zelfs Talpa 'Johan Derksen niet gaat overhalen om te blijven', heeft de tafelgast een probleem.

Toch zijn er ook mensen die het voor hem opnemen, zoals Bennie Jolink…

… en Heleen van Royen, die naast veel kritiek online ook veel bijval kreeg.

Article continues after the ad

Derksen, die een bewusteloze vrouw al dan niet gepenetreerd heeft met een kaars, ligt zwaar onder vuur. Bij HLF8, gepresenteerd door Leonie ter Braak omdat Johnny de Mol óók al te maken heeft met aanklachten, zaten ter duiding van de zaak voornamelijk vrouwen aan tafel, onder wie de schrijfsters Susan Smit en Heleen van Royen, die het erg oneens waren met elkaar.

Van Royen vertelde over een anekdote uit haar eigen jeugd: samen met haar zus voerde ze de buurjongen dronken met Cointreau. "We vonden hem beiden aantrekkelijk." Wat er verder gebeurd is, vertelt ze er niet bij. "We waren onder de 20."

Susan Smit kan er niet om lachen en vindt het geen goede vergelijking. Van Royen heeft toch niemand verkracht? Die laatste wordt steeds feller en reageert: "Als er drank en mannen en vrouwen in het spel zijn, die in een seksmood zijn, dan wordt het heel vaak rommelig."

'Echte vrouwen, die echt aangifte hebben gedaan. Niet een of ander kroeg-, borrelverhaal van vijftig jaar geleden'

Nog bozer wordt ze als het gaat over het OM dat de zaak gaat onderzoeken. "Ik vind dat een klap in het gezicht van vrouwen die wel aangifte hebben gedaan en al heel lang zitten te wachten op de behandeling van hun zaak. Echte zedenzaken, echte vrouwen, die echt aangifte hebben gedaan. Niet een of ander kroeg-, borrelverhaal van vijftig jaar geleden. OM, ga je met de zaken van nu bezig houden.”

Foto (c) Nouveau / DPG Media 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in