Omdat vriendinnen je échte grote liefdes zijn.

Zitten we tot onze oren in de bloemen, hartjestompoezen, bonbons en liefdesverklaringen voor Valentijn, duikt opeens Galentine's Day op. Deze dag, 13 februari, viert vrouwelijke vriendschappen: gal is Amerikaans voor griet.

Article continues after the ad

Reden: vriendinnen zijn het einde. Liefdes komen en gaan, maar goede vriendinnen zijn de vaste constanten in je leven die je door lief en leed slepen en er wél voor je zijn.

Of het nu gaat om onvoorwaardelijke steun, je tissues aangeven na een gebroken hart of je al dan niet tactvol uit een onflatteuze jurk praten – vriendinnen rock.

Galentine's Day raakte ingeburgerd in 2010, nadat de term opdook in de tv-serie Parks & Recreation. Leading lady Leslie omschrijft het als 'de beste dag van het jaar' en nodigt haar vriendinnen uit 'voor een dag waarop dames dames vieren', inclusief brunch en goodiebags.

Op de socials gingen vrouwen er meteen mee aan de haal en zo is het inmiddels veel groter dan die ene aflevering geworden.  Brunchen is momenteel wat lastig, maar misschien dat een Happy Hour per scherm er wel inzit? Een appje in je vriendinnengroepje is ook al een idee om je waardering te laten blijken aan de sisterhood.

En niets houdt je tegen om dit jaar Galentine's Day wat later te vieren: zomerse picknick, sloepen, brunchen aan het strand – dat zijn dingen die over een paar maanden een stuk makkelijker te regelen zijn, om de vriendschap te vieren.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in