Ze wordt geopereerd aan een ganglion.

Schrijver en presentator Daphne Deckers zal voorlopig even niet haar geliefde lange wandelingen kunnen maken: haar voet werkt tijdelijk niet mee.

Ze schrok toen ze een paar maanden geleden voor het eerst haar voet niet meer goed kon bewegen en steeds meer last kreeg met lopen. "Mijn enkel schoot steeds vaker op slot", vertelt ze in haar column in Vrouw. "Dan kon ik mijn voet niet meer goed afwikkelen en moest ik het enkelgewricht eerst een paar keer stevig draaien en knakken."

Article continues after the ad

Toen het gewricht steeds meer ging tegenwerken, ging ze van de fysio al heel snel richting röntgen en MRI. Het euvel blijkt een ganglion te zijn, een goedaardige cyste die in dit geval op de pezen drukt. Het wordt veroorzaakt door een uitstulping van de peesschede of van het kapsel dat om een gewricht zit. Daphne zal onder het mes gaan om het bobbeltje te laten verwijderen. "Er is gelukkig iets aan te doen."

Foto's (c) Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in