'Het is maart, maar ik ben toch al avondvullend.'

Claudia de Breij (47) sluit het jaar af met de Oudejaarsconference van 2022.  De speellijst voor de voorstelling staat inmiddels op haar website. Het is de derde keer dat De Breij  de jaarafsluiter doet.

Bij de Avondshow met Arjen Lubach gaf De Breij alvast een voorzetje: "Het is natuurlijk een heel gek jaar, maar ik ga er toch iets van proberen te maken. Het is maart, maar ik ben toch al avondvullend."

De Breij stond in 2016 op de planken van het Oude Luxor in Rotterdam. Na collega’s als Youp van ‘t Hek, Theo Maassen en Herman Finkers was ze toen de eerste vrouwelijke cabaretier die de jaarafsluiting op NPO 1 voor haar rekening nam. Naar haar eerste show keken 2,1 miljoen mensen. Voor haar conference uit 2019 zaten 1,8 miljoen kijkers klaar.

Article continues after the ad


Ze houdt hetzelfde ritme aan als Van 't Hek, die in 2020 zijn tiende en laatste jaarafsluiter deed, door om de drie jaar de prestigieuze voorstelling te doen. Afgelopen jaar mocht Peter Pannekoek voor het eerst op humoristische wijze het jaar uitluiden. Zijn oudejaars was goed voor 2 miljoen kijkers.

Door het hele land heen zal De Breij haar show opvoeren. In september begint ze met enkele voorleesvoorstellingen en try-outs. De Oudejaarsconference zal ze live doen vanuit de Stadsschouwburg in Groningen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in