President van de Europese Centrale Bank houdt goede moed.

Misschien dat 2021 geen vliegende start heeft gemaakt, maar volgens ECB-baas en allround powervrouw Christine Lagarde zal de economie in Europa toch al dit jaar gaan herstellen. "Dat is wat later dan eerst gedacht, door de tweede golf," zegt ze. "Maar van uitstel komt zeker heen afstel. Het is jammer dat er nu nog veel onzekerheden zijn, maar laat je daar niet door ontmoedigen. Ik zie het jaar in twee fases, waarvan de eerste tegenvalt en de tweede vermoedelijk snel verbetering zal bieden."

Article continues after the ad

“Bij de ECB blijven we ervan overtuigt dat 2021 een jaar van herstel zal worden," zegt ze. "Het economisch herstel is vertraagd, maar niet ondermijnd. We verwachten een stijging rond het midden van het jaar, hoewel de onzekerheden aanhouden. Het is niet dezelfde economie van voor de pandemie. Maar toch: de groei zal rond de 4,5 procent uitkomen, na de daling van 6,5 van 2020. We zullen dus pas midden 2022 terugkeren naar het pre-pandemische niveau van economische activiteit." Hoop doet leven, zeggen we dan maar.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in