Deze celebs zetten alvast de toon!

Het trouwseizoen – traditioneel tussen mei en september – is altijd al een feestelijk gebeuren, maar nu na twee jaar microweddings er weer echt gefeest kan worden, pakken celebs flink uit. En foto's van dit soort festijnen – drie dagen, vele designerjurken – hebben altijd invloed op wat andere bruiden willen.

Vera Clinic zocht uit wat de populairste trouwjaponmodellen van dit moment zijn en die van Nicola Peltz, die afgelopen weekend trouwde met Brooklyn Beckham, knalt meteen de Top 5 in met haar Valentino. Enjoy!

1 Mermaid

Article continues after the ad

De Alexander McQueen waarin Kate Middleton Catherine, de hertogin van Cambridge werd, staat op eenzame hoogte qua populariteit.

(c) Kleinfeld Bridal

Om eerlijk te zijn denken we bij Mermaid eerder aan dit model, maar deze discussie laten we verder aan de mensen van Say Yes To The Dress over. Hoe dan ook: de look die Kate droeg is populairste model bruidsjurk van de afgelopen tien jaar.

2 Ballgown

Chrissy Teigen trouwde in Italië met John Legend, de man die een prachtig liefdeslied voor haar schreef en daar past een klassieke baljapon van Vera Wang prima bij.

3 A-lijn

Hailey Baldwin en Justin Bieber vormen een jong stel, dat in turbulente tijden (vooral hij heeft veel geworsteld met zijn bekendheid en mentale gezondheid) bij elkaar is thuisgekomen.

Hailey koos voor een trouwjurk met een A-lijn, met een vrij diep decolleté - als model is ze gewend aan haar waren showen.

4 Trumpet

De Palm Beach bruiloft van Brooklyn Beckham en Nicola Peltz vormde de kick-off van de grootse bruiloftstrend voor zomer 2022.

Het model van de Valentino heet Trumpet en knalde uit het niets meteen de top 5 van populaire trouwjurken in.

5 Sheath

Nauwsluitend en met transparante mouwen en rok, maar toch kuis: Priyanka Chopra belangrijkste trouwjurk vormde de inspiratie voor veel andere bruiden.

Voor de eindeloze festiviteiten droeg ze onder andere Marchesa, een broek en top van Ralph & Russo, een klassiek Indiaas gewaad en de sheath: een Ralph Lauren bedekt met Swarovski-kristallen waar 1826 uur aan was gewerkt. De eindeloos lange sluier maakte het af.

6 Tea-length

Een beetje jaren dertig, perfect voor bruiden die niet op een schuimtaart willen lijken. Zoals Keira Knightley op de dag dat ze in Zuid-Frankrijk trouwde met James Righton. De jurk dook later nog eens op de rode loper op, op haar trouwdag droeg ze er een jasje van Chanel op. 

7 Jumpsuit

Heel modern, héél prinses Charlene: geen jurk, maar een jumpsuit, zoals Sophie Turner droeg als een van haar looks op haar trouwdag. Populair bij jonge, moderne vrouwen. De look is van Bevza.

8 Slipdress

Popprinses Ariana Grande trouwde in haar eigen huis in Montecito met makelaar Dalton Gomez in couture van Vera Wang die was geïnspireerd op de looks van Audrey Hepburn.

Dat de combinatie van een strapless lijfje met een open rug tot op de billen bleef zitten, pleit voor Wangs talent als ontwerper (er zat wel een elastisch bandje op de rug om de boel bij elkaar te houden).   

Foto's (c) Getty Images  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in